ALERT/ Legea conversiei, din nou la comisii Deputaţii au eliminat pragul de 250.000 CHF

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 octombrie 2016

Deputaţii au eliminat pragul de 250.000 CHF

Actualizare 18:18 Ana Birchall, PSD: "Am reuşit astăzi să venim în întâmpinarea dorinţelor exprimate de reprezentanţii GCCC"

În cadrul discuţiilor de astăzi din Comisii s-a decis renunţarea la plafonul de 250.000 de CHF din proiectul de lege a conversiei, la varianta de realizare a conversiei prin hotărâre judecătorească şi la anumite prevederi din lege care promovau o ambiguitate ce putea fi speculată prin neaplicarea legii, a transmis deputatul PSD Ana Birchall, într-un comunicat remis Redacţiei.

De asemenea, conversia creditelor va putea fi aplicată şi în cazul consumatorilor care au acceptat o variantă mai puţin avantajoasă de conversie la propunerea băncilor.

"Mă bucur că lupta pe care am început-o acum doi ani în Parlament prin proiectul de lege pe care l-am iniţiat pentru toţi cei care şi-au văzut amanetat viitorul se apropie de final şi nădăjduiesc că va avea un deznodământ fericit. Salut decizia comisiilor, la propunerea PSD, de a se renunţa la plafonul de 250.000 de CHF, un prag discriminatoriu în raport cu suferinţa şi umilinţele îndurate de aceşti oameni. Sper ca forma proiectului care a ieşit astăzi din comisii, în acord cu dorinţele reprezentanţilor Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC), să aducă o mângâiere miilor de români care se află în impas financiar şi să le ofere cu adevărat şansa la un viitor mai bun pentru familiile lor", a declarat iniţiatorul proiectului legislativ, deputatul Ana Birchall.

Raportul adoptat de cele două comisii în şedinţa comună va merge mâine în plenul Camerei Deputaţilor spre a fi suspus votului final.

Deputatul PSD şi-a exprimat speranţa că acest proiect aşteptat de zeci de mii de clienţi va fi adoptat de plen. Ana Bircahll a precizat: "Fac un apel la toţi colegii mei deputaţi, indiferent de formaţiunea politică din care fac parte, să participe la şedinţa de mâine din plen şi să dea un vot de adoptare proiectului de lege privind conversia creditelor în CHF. Reparaţia morală şi socială pe care consumatorii de credite CHF o aşteaptă de la noi a fost tergiversată mult prea mult. Sper ca mâine să avem forma finală a Legii conversiei creditelor adoptată şi, astfel, munca începută acum doi ani de zile pentru cei sufocaţi de datorii să îşi arate roadele. Sunt încrezătoare că acest proiect al meu, alături de insolvenţa persoanelor fizice, va veni în sprijinul tuturor celor care trec, fără vina lor, prin drama executărilor silite sau a datoriilor care nu mai pot fi plătite".

Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi şi Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor s-au întrunit astăzi în şedinţă comună pentru a modifica amendamentele la proiectul privind conversiei creditelor în acord cu ultimele propuneri venite din partea Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC), precizează comunicatul.

(S.A.)

-----------

Actualizare 17:30

Deputaţii au votat un amendament potrivit căruia costurile conversiei (dobândă, comisioane etc.) vor fi negociate între cele două părţi, în baza "bunei credinţe".

Forma aprobată săptămâna trecută în comisiile de specialitate prevedea că aceste costuri vor fi cele istorice, iar, dacă ele ar fi fost mai mari decât cele practicate în prezent la creditele în lei, băncile ar fi fost obligate să le aplice pe cele din momentul efectuării conversiei.

(E.O.)

-----------

Actualizare 16:59

A fost votată legea în ansamblu.

Urmează să fie redactat raportul pentru plen.

Actualizare 16:55 S-a votat pentru efectuarea conversiei la 60 de zile de la solicitarea procedurii

Ciprian Nica: "Vrem nu vrem, trebuie să fim corecţi şi faţă de bănci. Vom supune la vot forma de 60 de zile, dar şi forma de 30 de zile, ca termen pentru efectuarea conversiei".

Daniel Zamfir: "E foarte mult 60 de zile; propun 30 de zile, în niciun caz 60".

S-a votat pentru efectuarea conversiei la 60 de zile de la solicitarea procedurii.

Actualizare 16:55

Daniel Zamfir: "Termenul de intrare în vigoare a legii, de 60 de zile, este exagerat; propun să-l scurtăm."

Actualizare 16:50

A fost adoptată versiunea legii care prevede că "băncile pot reveni asupra contractului pentru a face conversia".

Actualizare 16:45

Deputaţii discută pe marginea amendamentului care vizează posibilitatea că băncile care au procedat la conversie înainte de aprobarea acestei legi să revină asupra contractului şi să realizeze conversia în condiţiile acestei legi, la cererea consumatorilor.

Este vorba despre conversiile efectuate după dată de 15 ianuarie 2015.

Actualizare 16:43

Daniel Zamfir: "Amendamentul propus de mine şi de domnul Nica a fost repropus de doamna Birchall."

Ana Birchall: "Da, dar cu reformulări."

Actualizare 16:37 A fost eliminat în unanimitate pragul de 250.000 de franci elveţieni impus săptămâna trecută ca valoare cumulată a creditelor contractate

Actualizare 16:35 Dezbaterea pe proiectul conversiei a început la Comisii

Actualizare 16:09 Dezbaterea finală în plen va avea loc mâine, la ora 11.30, urmând ca votul final să fie dat la 12.30, au anunţat parlamentarii în Plen

Actualizare 16:06 Proiectul conversiei a fost retrimis la Comisiile reunite (de Buget şi Juridică)

Actualizare 16:05 Şedinţa Plenului Senatului în care va fi discutată şi legea conversiei a început; s-a cerut retrimitirea la Comisie a legii

Actualizare 14:16 Daniel Cătălin Zamfir: "PNL a decis să rămână în sală şi la moţiune, iar Legea Conversiei să o votăm fără nicio restricţie"

Partidul Naţional Liberal (PNL) a decis să rămână în sală la moţiune şi să voteze Legea Conversiei, a declarat, pe pagina sa de Facebook, deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir.

Totodată, deputatul a scris că pentru Partidul Social Democrat (PSD) Legea Conversiei nu este prioritară, ci "ciorovăială politică" este mai importantă, adăugând că PSD doreşte să menţină la primul punct pe ordinea de zi moţiunea simplă împotriva ministrului justiţiei.

"Mă bucur că într-un final domnul Dragnea a realizat că soluţia corectă e cea pe care am susţinut-o întotdeauna, fără grad de îndatorare şi fără plafon! Doamne ajută!", a mai adăugat Zamfir.

(M.I.)

-------

Actualizare 14:10 Şedinţa de dezbateri despre conversie în Plenul Senatului va începe la ora 16:00

Actualizare 09:00 Dragnea: "Astăzi vom propune retrimiterea proiectului de lege la Comisie pentru a fi eliminat şi pragul de 250.000 CHF"

Săptâmâna trecută, am eliminat amendamentul legat de pragul de 50%, iar astăzi vom propune retrimiterea proiectului de lege la Comisie pentru a fi eliminat şi pragul de 250.000 CHF, a scris în această dimineaţă, liderul PSD, Liviu Dragnea pe contul său de socializare.

"Un răspuns pentru toţi cei care m-aţi întrebat despre proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni: Săptâmâna trecută, am eliminat amendamentul legat de pragul de 50%. Astăzi vom propune retrimiterea proiectului de lege la Comisie pentru a fi eliminat şi pragul de 250.000 CHF, urmând ca marţi, la votul final, legea să poată fi adoptată", a scris Dragnea pe Facebook.

------

Zamfir: "Deputaţii vor cere retrimiterea Legii conversiei la comisii"

Proiectul legislativ urmează să primească votul final mâine

Debitorii ne-au trimis o scrisoare deschisă adresată liderilor politici

Deputaţii urmează să solicite, astăzi, în şedinţa de plen de după-amiază, retrimiterea în comisiile de specialitate a proiectului de lege privind conversia la cursul istoric a creditelor contractate în franci elveţieni (CHF), ne-a spus deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir.

Iniţiativa legislativă ar fi trebuit să primească votul final încă de săptămâna trecută, după ce textul a fost aprobat de membrii comisiilor juridică şi de buget.

Domnul Zamfir ne-a precizat: "Luni (n.r. astăzi), la şedinţa plenului de după-amiază, va fi solicitată retrimiterea legii (n.r. conversiei) la comisii, pentru modificarea raportului deja încheiat. Va fi reanalizată legea într-o şedinţă reunită a celor două comisii, tot astăzi, după care va fi refăcut raportul, astfel încât să fie eliminat plafonul de 250.000 de CHF stabilit săptămâna trecută ca valoare maximă pe care ar trebui să o aibă creditele ce intră sub auspiciile legii.

Mâine, legea va intra la vot final, în plenul Camerei".

În opinia lui Daniel Zamfir, proiectul legislativ privind conversia creditelor în CHF ar trebui să fie pus primul pe ordinea de zi a şedinţei. "Dacă această lege este prioritară, atunci consider că ar trebui să fie prima pe ordinea de zi. Nu să o amestecăm cu tot felul de moţiuni", susţine domnul Zamfir.

Ultima variantă a textului de lege prevede şi plafonul menţionat mai sus. În comisiile reunite de săptămâna trecută, fusese introdus şi un grad de îndatorare de minim 50% al debitorilor, însă acesta a fost eliminat ulterior.

Împrumutaţii în franci elveţieni ne-au trimis o scrisoare deschisă adresată deputaţilor Alina Gorghiu, liderul PNL şi Liviu Dragnea, preşedintele PSD, prin care solicită adoptarea acestei legi în plenul de mâine, pentru rezolvarea situaţiei dificile în care debitorii se află încă de acum aproape doi ani, de când pragul de 1,2 CHF/euro impus de Banca Centrală a Elveţiei în 2011 a fost ridicat, moneda elveţiană explodând în mod neaşteptat.

Printre altele, reprezentanţii Grupului Clienţilor cu credite în CHF (GCCC) scriu: "Încrederea în promisiunile de rezolvare a problemelor noastre este zdruncinată, iar răbdarea noastră a ajuns la sfârşit. Vom gira cu încredere, pentru o ultimă oară, promisiunile dumneavoastră în calitate de lideri ai partidelor majoritare din România".

Redăm, în mod integral, scrisoarea GCCC către cei doi parlamentari.

"Stimată doamnă Preşedinte Alina Gorghiu, stimate domnule Preşedinte Liviu Dragnea,

Ne aflăm într-un moment extrem de important pentru noi, cetăţenii români care am picat în capcana practicilor comerciale înşelătoare ale băncilor ce au acordat credite în franci elveţieni (CHF). Suntem în punctul în care, prin autoritatea dumneavoastră, nedreptatea suferită de noi timp de zece ani de zile poate fi înlăturată, iar demnitatea noastră de cetăţeni ai României poate fi redată.

Deşi am avut câţiva (foarte puţini) temerari alături de noi în lupta aceasta (precum domnul profesor Gheorghe Piperea sau asociaţiile de protecţie şi consiliere a consumatorilor de servicii financiare AURSF, Parakletos, ACCBAR), nu ne-am fi aflat în acest punct important fără ajutorul unor reprezentanţi ai clasei politice. Doamna Ana Birchall, deputat PSD, este unul dintre aceştia, fiind în ultimii doi ani mereu dispusă să lupte pentru cauza noastră, a împrumutaţilor în CHF. La fel domnul deputat PNL Daniel Cătălin Zamfir, care a dus lupta debitorilor în CHF şi pentru proiectul Legii Dării în Plată, susţinut de colegii care au semnat proiectul de lege. Doi deputaţi, din partide diferite, la care am găsit înţelegere, suport, sprijin, deschidere, dialog. Chiar dacă au existat şi momente în care opiniile noastre au fost diferite, de-a lungul timpului aceşti doi politicieni, oameni în primul rând, ne-au demonstrat tot suportul şi buna intenţie faţă de rezolvarea situaţiei noastre. Şi aceasta este atitudinea pe care cetăţenii o aşteaptă de la reprezentanţii lor în Parlamentul României.

Stimată doamnă Preşedinte Alina Gorghiu, stimate domnule Preşedinte Liviu Dragnea, ne aflăm într-un moment extrem de important şi pentru partidele pe care le conduceţi. Este momentul adevărului, momentul în care noi, debitorii în CHF, vom afla dacă ne putem considera protejaţi şi reprezentaţi de partidele pe care le conduceţi.

După ce am aşteptat timp de doi ani o soluţionare a problemei noastre de către reprezentanţii noştri din Parlamentul României, zilele trecute am trecut prin momente frustrante în care discuţiile din comisiile Camerei Deputaţilor pe tema Legii Conversiei au fost oprite pentru evenimente care nu au avut loc în fapt, momente în care am avut promisiunea partidelor pe care le conduceţi că legea va intra la vot şi, totuşi, acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, când în sfârşit legea este discutată în Comisiile Camerei Deputaţilor, sunt introduse amendamente care nu fac decât să prelungească abuzul la care am fost supuşi de sistemul bancar.

Este uşor de înţeles că încrederea în promisiunile de rezolvare a problemelor noastre este zdruncinată, iar răbdarea noastră a ajuns la sfârşit.

Vom gira cu încredere, pentru o ultimă oară, promisiunile dumneavoastră în calitate de lideri al partidelor majoritare din România. Acelea de a soluţiona definitiv problema noastră, în forma solicitată de către reprezentanţii Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC). Aşa cum ne-aţi lansat invitaţia zilele acestea, vom îndrăzni, încă o dată, să avem încredere în promisiunile dumneavoastră, doamnă Gorghiu, domnule Dragnea - încredere că nu vom constata după şedinţa de marţi, 18 octombrie, că rezolvarea problemei noastre a fost, din nou, amânată. Încredere că vieţile cetăţenilor României, ale copiilor lor, ale familiilor lor, sunt mai presus de moţiuni de cenzură, disensiuni între partide pe alte subiecte sau jocuri politice.

Noi vom fi pe baricade, pregătiţi să recunoaştem public că aţi făcut un efort zilele acestea şi v-aţi ţinut de promisiune. Şi că ne-aţi salvat familiile prin acest gest.

Pentru noi este acum ori niciodată. Iar dacă nu va fi acum, ne rezervăm dreptul să nu mai credem în coincidenţe, erori de procedură sau lacune de comunicare, ci în buna-ştiinţă a fiecărei acţiuni a partidelor dumneavoastră şi vă garantăm că vom sancţiona public ambele formaţiuni politice, prin toate mijloacele care ne stau la îndemână.

Stimată doamnă Preşedinte Alina Gorghiu, stimate domnule Preşedinte Liviu Dragnea, soarta familiilor noastre stă în acţiunile de săptămâna viitoare (n.r. săptămâna aceasta) ale membrilor PNL şi PSD. Nu vă jucaţi cu vieţile noastre!

Cu stimă,

Grupul Clienţilor cu Credite

în CHF - GCCC, prin coordonatorii

Cristian Dan

Adriana Necula

Anca Spanu

Ion Robu

Dorin Tănase"

Opinia Cititorului ( 63 )

  1. Poate explica domnul Zamfir de ce indivizi ca fratele sau Theodor sau ca investitorii imobiliari Zapodeanu, Hadarean, Stanescu, Voivozeanu sau Neidoni ies cu castigul cel mai mare de pe urma acestor amendamente "cinstite"?!

    Poate ne explica si cum negociaza bancile cu debitorii care folosesc levierul numit "darea-n plata", dupa cum asigurau el si izvorul de drept cu nume de mirodenie. 

    Poate ne spune si cu cat au scazut preturile apartamentelor. Ca tot el spunea ca vor scadea drastic, ca toti isi vor lua case ieftine si pe credite intinse cate 5-10 ani. Intre timp au crescut preturile apartamentelor cu vreo 9%, in unele zone din orasele mari preturile urcand si cu cate 20K euro pe unitate. Halal scaderi, poate dau domnul deputat impreuna cu dom' Pip o lege mercurial la preturile pe case si terenuri, ca ar fi capabili...

    In rest despre tambalagiii GCCC si epistolele lor care ar lua nota 4 si in clasa a -III-a la compunere, ce poti zice? Ce cuvant si ce incedere sa ai in astia care acum vreo luna o SPURCAU, o LINSAU pe Ana Birchall in toate felurile pentru ca femeia avusese curajul sa demaste manipularile si golania individului certat cu lama de barbierit ? Saraca femeie a fost amenintata si balacarita de astia pana a sunat la Politie. Cand a auzit asta marele "lider" mai puternic decat stanca s-a flescait ca o piftie si a dat-o pe linguseala. Asta de cand a ramas singur are un comportament foarte straniu, apropo, e timpul ca lumea sa isi faca griji pentru el ! Poate facem o cheta si il trimitem o data la "bambine" pana nu se umple de bube pe ochi !  

    1. Ma eu cred ca esti invidios ca ,daca este asa cum spui tu ,scapa pe langa oamenii cinstiti si cateva lepre !!

      Dar asta este mai bine toti decat niciunul !!

      Esti invidios da-te dreaq !!! 

      Esti tanar si prost?????? Nu-i nimic, tineretea trece !!!!!!!!!!!

      Este cea mai buna lege dintre toate cele care au aparut pe acest subiect, in sfarsit ceva care ajuta cu adevarat oamenii...nu va luati dupa cei de la banci, ei nu traiesc si nu inteleg situatia noastra..

      Fusesi la Paraschiva, este? O pupasi in .... si ti-ai amintit de bambine. Da-ti juca creieru o festa si uitasi de banii din Utah, pe care in toata viata ta nu-i vei strange cu chete ortodoxe, mireanule :)))))

      E lefteriu domnul Petre Dobrescu. 

      Bun, dar ce fac cu prostia? 

      STI CARE ESTE DOMNULE DRAGA DIFERENTA DINTRE INTELIGENTA SI PROSTIE....NU STII...INTEIGENTA ARE LIMITE....DAR PROSTIA NU.....TE REGASESTI AICI ???

      Ca sa fiu foarte scurt .... Doare??? Ca daca la atata prostie, asta ar fi o suferinta dureroasa, n-am putea vietui pe aici de urletele tale ....

      Din moment ce ai spus "investitori imobiliari" înseamnă că nu vor beneficia nici de legea dip nici dw conversie, deci problema e in neuronul tău, nu-l forta prea mult, ne mai poate distra încă.

      Ma,înțeleg că tu ești plătit sa fii postac pt banci ,s-au avocat ?câtă vreme citești postarile noastre ,du-te mă filozofului la mă. . (Mai mult lefteriu decât elefteriu !!!?

      Sorine cica doare rau. De asta aud ca tu faci zilnic injectii cu lidocaina de 6 ori pe zi. Baga si niste argumente in ce borasti aici, lasa scriptul trimis de Necula. Ce poate sa iti faca daca nu il respecti intocmai? Iti taie 10-12 postari de la plata. Dar merita 2, 3 lei in minus pe zi ca sa arati si tu ca esti un om cu constiinta proprie !

      Foarte bine ați punctat problemele. Si cu ironie de calitate. Niste borfasi care in numele a catorva sute de prostovani care au luat CHF cu lacomie vor sa ajute o clica de escroci.

      "...Stimată doamnă Preşedinte Alina Gorghiu, stimate domnule Preşedinte Liviu Dragnea, soarta familiilor noastre stă în acţiunile de săptămâna viitoare ..." Valentin poate poti sa imi raspunzi si mie: crezi ca familiile celor care au credite in lei si euro (efective milioane de oameni) stau bine mersi fara probleme?? cum naiba doar familiile cu CHF sunt napastuite rau si trebuie sa se stearga orice regula financiara pentru ei? Cand ai luat tu creditul CHF cu lacomie si prostie, te-ai gandit vreo secunda ca poti sa iti bati joc de copii tai si sa le faci viata grea? Spune!!!?? Te-ai gandit mai Valentine? Escroci fara onoare ce sunteti

      Nene, sa intelegem ca prostia si moartea ti-au cam ramas singurele constante in viata, nu? De asta si dai sfaturi. La fel ca si seful tau care isi vopseste firele albe din barbuta cu cerneala Hero.

      Stii care este diferenta dintre un analfabet si un om cu scoala?

      Ala cu scoala scrie corect!

      ANALFABETUL SCRIE CA TINE !  

      In postarile voastre nu ii injurati voi pe Hostiuc, Guran, Muscalu, Paun, Zilisteanu si multi altii cand ziceau ca DIP va scumpi apartamentele? Ba da! Ghici ce. S-au scumpit si inca se scumpesc. Daca anul trecut gaseai prin Berceni, pe unde isi face veacul consumatorul de spirtoase Robu, apartamente cu 2 camere la preturi intre 38.000 si 42.000, astazi nu mai poti sa te apropii la mai putin de 48.000. Asta vis-a-vis de postarile voastre scrise intre doua spagi luate pe dosarele depuse de amarati la RAR sau in pauza dintre congregatie si scoala de sabat.

      Sa treaca legea de CCR si mai vedem noi daca o sa mai ai gura asa mare! Fiindca nici cele mai sfinte moaste nu va vor ami salva!

      Tu stii ca orice cetatean care are chiar si un euro sau un dolar credit la vreo banca va scuipa "legea" in 3 minute la CCR pe articolul 16 aliniatul 1 din Constitutie, nu? ! Sa vezi atunci ras :))))

      Nu luați în derâdere Nici în gând mărturisitorii lui Hristos. Sf Parascheva, urmând pe Hristos, va iubește. Uneori, rămânem doar cu iubirea Lor, atât de greu ne este sa ne iubim unii pe alții la cât de imaturi suntem...

      O lege Bună se aplica tuturor. Soarele strălucește și peste cei buni, și peste cei rai. Din fericire!  

      In deradere ia seful GCCC care e pastor adventist, el a scris mesajul 1.4. Dar porcariile lui cu iz reiligios nu le vad redactorii Bursa si nici Makestrul.

      Ai postat si la Isar.

      Nu ai idei propri? E alt articol wtf ! 

      Noroc cu voi postacii GCCC care nu executati contra cost decat scriptul primit de la Necula.

      Dupa ce trece legea conversiei , o sa te foloseasca bancile in loc de hartie igienica !

      Familiile care au luat credite in lei sau euro se incadrau pt. a putea accesa aceste credite.Mai mult , unii au putut sa-si cumpere casa prin programul guvernamental Prima casa.In 2007/2008 nu exista asa ceva.ANL-urile erau doar pt, cei cu relatii, iar marea majoritate a celor care au luat credite in CHF nu se incadrau la creditele in lei sau euro.Daca este atent am specificat majoritatea imprumutatilor in CHF , pt. ca au fost si persoane care au luat aceste credite pt. a specula dobanda mica la moneda elvetiana la acel moment.Marea majoritate am fost mintiti de banciu sub atenta supraveghere prudentiala a BNR.Asta este cel mai rau ,Mai rau este de fapt invidia celor care daca nu pot beneficia de o indreptare a greselilor facute de banci , se considera si ei vaduviti.Restul e poveste...si multe aberatii postate de oameni de bine (postaci).Sa fim sanatosi

    Sunt curios ce fac politicieni azi-maine.

    1. Stati cuminti! chiar nu observati ca politicienii "se cearta" de zor, amana legea (tot de zor); vor trece alegerile si lucrurile isi vor relua cursul normal (normal, in favoarea bancilor si a lor) iar peste patru ani vor veni,din nou cu certuri si promisiuni pentru pulime. 

      Zamfir si Piperea se ocupa de proiecte de legi in timp ce politrucii cumparati de mafia financiar-bancara tergiverseaza tot. Inclusiv guvernul de securistocrati, prin Dragu si Biris, au franat aplicrarea LDP. Notarii au redus taxele la jumatate, MF nu a stabilit clar la ce se aplica taxa, nu le-a aprobat cuantumul, pe scurt, Securitatea si mafia financiara fac echipa buna.

      Inclusiv [Fragment eliminat, conform regulamentului] s-a opus la aplicare LDP ca la meseria ei trebuie musai sa fie proprietara pe hogeac.

    Bnr ce banci sunt pe buza falimentului?

    Inteleg ca nu vrei conversie ca cateva au probleme care au expunere pe chf. 

    Daca nu se adopta conversia si oameni ii dau in judecata, castiga e aproape tot una. Castiga doar timp maxim un an. 

    La ce ne folosesc noua bancile aceste gripate? (Ca la motor). 

    Capitalism inseamna epurare, eliminarea celor slabi, ca in Jungla, lumea animalelor. Vezi o hiena in trei picioare cat traieste.

    Ordinul e de la tine sau Bce, Fmi, Bancile mama? 

    De ce nu spuneti nimic de ce au hotarat Polonia cu CHF, si ei aveau credite nu ca noi putine.

    De Ungaria cum a convertit nu spuneti ?

    Ce Presa e asta ? 

    1. Care este nemultumirea fata de BURSA?!

      Nu le place privirea ta incruntata. Ce ai cu ei? 

      In final au realizat riscurile unei astfel de legi si au renuntat

      Gasesti detalii daca cauti pe google "poland chf conversion" 

    Daca se adopta legea conversiei fara cele doua praguri unii poate isi vor lua un mic credit..... Sau altii nu mai vor alt credit in viata lor .... Deci bancile vor castiga o parte din pierderea asta. Eu astept aceasta lege sa vad ce decizie sa iau: DIP SAU CONVERSIE.

    Care sunt oamenii seriosi ??

    Cei care au luat credite in franci sau cei care au luat credite in lei sau euro ???? 

    Cei care aui luat iin lei sau euro sa plateasca .Nu sunt seriosi .NU ????? 

    Seriosi in Romania esti daca TIPI CAT MAI TARE SI AI DE PARTEA TA SI PARLAMENTARII !!! 

    Parlamentarii care ,seriosi si ei ,au luat credite in franci.

    Dreptatea este numai pentu unii.CEI MAI EGALI!!Ceilalti sa-i ia .... 

    1. Cine te tine să acționezi? De ce nu formezi grupuri, de ce dormi noaptea dacă te simți nedreptățit? De ce nu dai din coate, de ce nu îți strigi nedreptatea, de ce aștepți de la alții? Te simți dat la o parte? Tu ce ai făcut până acum, pe ce fronturi ai luptat? Vrei sa moara și capra vecinului?

      Am vazut azi articolul din ZF bazat pe datele BNR. Am facut si eu un calcul, la un credit de 50000EUR in EUR, CHF, RON. Surpriza!!!

      Platile din 2007 pana azi sunt MAI MARI la CHF si EUR decat la lei, iar datoria la zi e dubla la CHF fata de lei. Si cu conversia istorica, ieseai mai bine pe lei!!! 

      Calculul comparativ al BNR e o inepție totala.

      Și eu am făcut calculul și ieșeam mult mai bine la lei.De departe.

      Ăstia de la BNR nu mai știu nici matematică. 

      Problema e ca aceste bombe beneriste sunt preluate în media de pseudo ziariști care nu verifica nimic.

      Ținând cont de locul unde a apărut articolul mie imi suna a articol plătit.  

      domnule Marius, de curiozitate, puteti sa ne luminati si pe noi? as vrea si eu sa vad detaliile calculului dumneavoastra daca este cu putinta....

      la fel ca si la domnul Marius, domnule anonim,puteti sa detaliati metoda de calcul? sper ca ati luat in calcul dobanzi diferentiate pe moneda...in lei, CHF respectiv EUR...ca pana la urma rata dobanzii a contribuit la decizia de a contracta un credit in lei, eur sau chf...

      Astia cu CHF maraie ca niste maidanezi infierati si zbiara ca din gura de sarpe ca sunt afectati si napastuiti saracutii de ei (dsi nu i-a obligat nimeni in afara de propria lacomie sa ia credite CHF)....dar nimeni nu zice nimic de restul de romani, milioane, care au credite in lei si euro si le este la felde greu sa plateasca ratele...aia nu conteaza....da-i dra.cu ca nu sunt de vaza asa cum sunt creditatii CHF...printisorii....nemernici lacomi si obraznici.....interese si borfasi

      Comparatii si imprecatii.

      Nimic. 

      Imprecatiile sunt argumentele forte ale grupului infractional organizat ce poarta acronimul de GCCC. Omul doar a vorbit pe limba lor

      niciodata nu ati fost asa de agresivi ca astazi.

      Ce s-a intamplat ? vi s-au promis restructurari sau bonusuri?

      Dar ce exprimare fluenta.......nu mai gasesti oameni de valoare in banci dom:le 

      Agresivi? Unde vezi oameni agresivi? Ai intrat cumva pe profilul lui Teodorescu?

      Problema nu este la dobanzi, indicator la care face referire respectivul articol..nimeni nu contesta evolutia dobanzilor!! Aici vorbim de curs!!! Se cere conversie pe curs, pentru ca din curs au crescut ratele la creditele in CHF. Deci, in timp ce ratele la lei au scazut ca urmare a scaderii dobanzii, ratele la CHF au crescut odata cu explozia francului!! Capisci??

      unde scrie ca ratele nu au voia sa creasca? cei cu credite in lei au platit mai mult la banca pentru ca au fost fraieri si nu si0au asumat risc valutar, cei cu CHFdupa ce n-au mai fost jmecheri sau pus pe spurcat si bocit in campanie electorala

      [Mesaj eliminat, conform regulamentului]

      marja banca 2007 2,7%

      marja banca 2016 6,2 % 

      cristian hostiuc asteapta informatii- daca aveti trimiteti-le

    Pana una alta se pare ca isarescu a "scapat" din nou cursul din manute.

    1. Stii ca [Fragment eliminat, conform regulamentului] ii injura pe aia care spuneau ca asazisa conversie va fi platita de cei cu credite in lei sau euro. Uite ca deja decontarea a inceput. Cei care scot mai mult din buzunar sunt cei cu rate in euro sau tinerii cu salarii in lei si chirii in euro. Sunt curios daca mormolocul o sa aiba barbatia sa isi cear scuze.

      pai in cazul asta multumiti-i lui isarescu.

      Ce griji aveai la 02.41 azi noapte fraiere...

      Nu-i asa?! E mult mai onorabil sa ceri de pomana ca voi la orice ora din zi si din noapte, nu?

      Vezi cum vorbesti ca sunt taicatu....ficioras

    Asociatie ce zic?

    In sfarsit Ana ai dat o declaratie.

    În cadrul discuţiilor de astăzi din Comisii s-a decis renunţarea la plafonul de 250.000 de CHF din proiectul de lege a conversiei......

    Normal; pulimea s-a imprumutat cu sume mici; legea trebuie sa profite la alde Zamfir & comp.

     

    1. Ma injurau cand spuneam ca adevaratii beneficiari sunt consumatorii Hadarean, Zapodeanu, Cristoforidis si altii ca ei...

    o imbecilitate injusta si nedreapta iesita din comun! pomeni cu forta pentru oameni care au, nu pentru saraci lipiti cu pamantul! si ele nu vor fi platite de banci ci de reputatia si economia Romaniei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb