ALERT Ponta: "Am acceptat demisia lui Rus din funcţia de ministru"

Miscellanea / 11 iunie 2015

Ponta: "Am acceptat demisia lui Rus din funcţia de ministru"

Premierul: "Săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitor"

Actualizare 16:27

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj pe Facebook prin care îşi exprimă regretul privind "situaţia generată de declaraţiile domnului Ioan Rus", prim-ministrul transmiţând că ministrul Transporturilor "şi-a asumat răspunderea" şi i-a prezentat liderului PSD demisia din minister.

"Regret situaţia generată de declaraţiile domnului Ioan Rus! Acesta şi-a asumat răspunderea şi mi-a prezentat demisia din funcţia de ministru! Am acceptat demisia şi săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!", arată mesajul premierului.

Într-un comunicat, Rus şi-a cerut scuze "dacă prin formularea aleasă" a jignit pe cineva, susţinând că intenţia sa era să semnaleze o situaţie gravă.

"Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am facut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atrag atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate", susţinea ministrul în comunicatul transmis prin Biroul de presă al Ministerului Transporturilor.

El spune că, totodată, a dorit să le transmităcelor plecaţi departe de casă că, în viitorul apropiat, mulţi dintre aceştia şi-ar putea găsi un loc de muncă în ţară, pentru că "România va avea nevoie de forţă de muncă, de specialişti în domeniul construcţiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevăzute de Master Planul General de Transport".

(A.C.)

--------------

Actualizare 15:55 Ioan Rus: "Am să cer eventual prim-ministrului să-mi accepte demisia"

Ministrul transporturilor Ioan Rus a declarat că este posibil să-i ceară premierului să-i accepte demisia, după declaraţiile făcute la adresa românilor care lucrează în străinătate, precizează mai multe surse din presă.

Ioan Rus se va întâlni astăzi, la Guvern, cu premierul Victor Ponta, pentru a rezolva "câteva chestiuni".

(M.C.)

---

PNL spune că ministrul Transporturilor, Ioan Rus, "este obligat să demisioneze astăzi", în urma declaraţiilor despre românii din străinătate, liberalii afirmând că dacă acesta rămâne în Guvern "înseamnă că jignirile sale sunt asumate de întregul executiv şi implicit de premierul Ponta", potrivit unui comunicat remsi azi redacţiei de către Departamentul de Comunicare al liberalilor.

"Afirmaţiile ministrului PSD Ioan Rus prin care jigneşte românii care muncesc în străinătate şi îşi bate joc de soţiile şi copiii rămaşi acasă arată modul în care se raportează, cu sfidare şi dispreţ, la cei care şi-au părăsit de nevoie căminele şi pe cei dragi pentru a le asigura un trai mai bun. Ministrul Rus este obligat să-şi dea demisia astăzi din Guvern, pentru că astfel de afirmaţii nu pot fi susţinute niciodată de un demnitar al statului român, oricare ar fi funcţia lui. Dacă Ioan Rus va rămâne în Guvern înseamnă că jignirile sale sunt asumate de întreg Guvernul şi implicit de premierul Victor Ponta. Este al doilea atac virulent la românii din Diaspora, făcut de un oficial de rang înalt al statului român, după acuzaţiile formulate de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care spunea că aceştia sunt capabili să-şi vândă votul pentru un mic şi o bere", spun liberalii.

Întrebat, la Antena 3, dacă va demisiona ca urmare a declaraţiilor sale la adresa românilor, Rus a spus că se poate gândi la aşa ceva dacă rezolvă problema cu Master Planul de Transport sau dacă va fi neapărat nevoie de un astfel de gest.

Întrebat în continuare dacă nu îi este clar că trebuie să se gândească la demisie, ministrul Rus a răspuns: "Nu e foarte clar la ce trebuie să mă gândesc, pentru că eu m-am referit în sens pozitiv. Eu îmi cer scuze. De aici încolo, o să vedem ce e de făcut".

El a explicat astfel că declaraţia sa a fost făcută cu sens pozitiv, dar cu "o formulare absolut nefericită", susţinând că nu a dorit să eticheteze pe nimeni, ci să prezinte o situaţie dramatică a unor persoane.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat aseară la o emisiune difuzată de postul de televiziune Digi24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că "de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă".

"România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate", a declarat ministrul transporturilor.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. a sters-o la timp smecherul.

    1. Nea Treichl a ratat ocazia devenind chiar mediator pe toata ramura bancara so asigirari auatriece.

    in care trebuie sa stea la bataie, Rus da bir cu fugitii.

    Consider ca emigratia economica este una dintre cele mai mari tragedii ale romanilor. Avind in vedere ca la baza unei societatii sanatoase sta inca familia, ca tara are nevoie de cei mai buni tarani ai ei, ceea ce a spus Rus este adevarat in mica, mica masura, atit de mica incit nici nu merita pomenit, mai ales in situatia actuala a PSDului. Daca prin cele spuse, Rus a fost bine intentionat, ca ardelan-maramuresean consider ca este numai timpit. Si de timpiti n-avem nevoie in conducerea statului. Si cu ocazia referendumului, in loc sa stea la bataie, Rus a dat in mod rusinos bir cu fugitii.

    Marea intrebare este de ce, cu asemenea antecedent, Ponta l-a ales pentru functia de ministru. 

    Ponta, urmeaza-i exemplul; sfidarile/jignirile tale sunt mai mari. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb