ALERT/DOSARUL MEDIAFAX Surse: Patru persoane vor fi reţinute în dosarul de evaziune fiscală

A.C.
Anticorupţie #Media-Advertising / 11 decembrie 2014

Surse: Patru persoane vor fi reţinute în dosarul de evaziune fiscală

Actualizare 18:20 Sobolewski, în sediul Mediafax în timpul percheziţiei poliţieneşti

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a ieşit, în urmă cu puţin timp, din sediul Mediafax, în timp ce procurorii şi poliţiştii încă fac percheziţii.

Deocamdată, apariţia sa în sediul Mediafax în timpul percheziţiilor este inexplicabilă.

Precizăm că, în afară de funcţia la BVB, Ludwik Sobolewski este şi preşedintele Poştei Române, fără să aibă nicio funcţie cunoscută în grupul Mediafax.

---

Actualizare 18:04 Surse: Rodica Crisbăşan (o apropiată a lui Sârbu), chemată la audieri

Rodica Crisbăşan (o apropiată a lui Adrian Sârbu), membră a departamentului financiar din Mediafax Group, a fost chemată la audieri, ne-au declarat surse judiciare.

Crisbăşan a înlocuit-o, o vreme, pe Elena Dionisie, directorul departamentului de resurse umane al grupului, ne-au mai spus sursele.

Potrivit unor informaţii de pe Internet, Rodica Crisbăşan (împreună cu Dragoş Mihail Popescu) este asociată la firma FilmLance Agency 2000 SRL, cu activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, precum şi de producţie TV. Societatea avea în 2012 o cifră de afaceri netă de 46,3 milioane lei şi un profit de 205 mii lei. În 2003, Crisbăşan era director executiv al Fundaţiei Pro.

---

Actualizare 16:20 Grigoruţă, preşedintele CA Mediafax, prezentă la PICCJ pentru audieri

Roxana Grigoruţă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Mediafax, este prezentă pentru audieri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă acestea nu au început în cazul domniei sale, potrivit unor surse.

---------------

Actualizare 15:58 Următorul termen în dosarul insolvenţei Mediafax Group, pe 16 decembrie

Următorul termen în dosarul insolvenţei Mediafax Group a fost stabilit astăzi pentru 16 decembrie de către noul complet de judecată, C16, după ce acesta a fost desemnat, tot azi, în locul completului C20, informează site-ul Tribunalului Bucureşti.

---

Actualizare 15:51 Surse: Sorin Dinu, Roxana Grigoruţă şi Dana Cozac vor fi reţinuţi

Sorin Dinu, Roxana Grigoruţă şi Dana Cozac vor fi reţinuţi pentru 24 de ore în dosarul de evaziune fiscală, ne-au declarat surse judiciare.

---

Actualizare 15:48 C.T. Popescu nu comentează percheziţiile

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, de la site-ul Gândul.info, nu a dorit să comenteze percheziţiile de astăzi.

---

Actualizare 15:44 Surse: Patru persoane vor fi reţinute în dosarul de evaziune fiscală

Patru persoane vor fi reţinute în dosarul Mediafax-MediaPro, ne-au declarat surse judiciare.

---

Actualizare 15:40 Poliţiştii au ridicat documente cu contracte din toate birourile

Poliţiştii au ridicat, în urmă cu puţin timp, documente din toate birourile Mediafax Group, conţinând contracte ale companiei.

---

Actualizare 15:14 Surse: Avocatul Dragoş Chiş, reţinut pentru 24 de ore

Cinci persoane au fost duse, în urmă cu puţin timp, la audieri, la sediul PICCJ, iar Gheorghe-Dragoş Chiş (avocat pe insolvenţă al Baroului Bucureşti) ar fi primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, potrivit unor surse judiciare.

Din primele informaţii, se pare că, printre cei duşi la audieri, se numără Roxana Grigoruţă, Dana Cozac şi alţi doi contabili cărora nu li s-au aflat numele. Totodată, Orlando Nicoară nu s-ar afla printre cele cinci persoane.

---

Actualizare 14:48

Cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în dosarul de evaziune fiscală intentat de procurori faţă de Mediafax Group, potrivit unor surse citate de jurnaliştii Realitatea TV.

Cei reţinuţi se află în continuare la audieri, potrivit jurnaliştilor.

Printre cei audiaţi ar fi şi foşti directori economici şi contabili ai companiei media, potrivit unor surse.

Percheziţiile vizează biroul de contabilitate din sediul Mediafax şi biroul lui Orlando Nicoară din aceeaşi clădire.

-----------

Actualizare 14:02 Judecarea cererii de insolvenţă a Mediafax Group s-a amânat

Tribunalul Bucureşti a amânat astăzi judecarea cererii de insolvenţă a Mediafax Group, transferând cauza altui complet.

Astfel, speţa nu va mai fi judecată de completul C20, ci de C16, "ca fiind primul complet învestit cu o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă privind acelaşi debitor", potrivit minutei aferente şedinţei de astăzi.

Surse din lumea avocăţească ne-au explicat că noul complet poate prelua dosarul în aceeaşi zi, dar nu ne putem aştepta la o sentinţă aşa de repede, primul anunţ al C16 urmând să se refere doar la noul termen al procesului.

---

Actualizare 12:53 Cătălin Creţu, manager regional Visa, a fost la Mediafax pentru un interviu pe taxe şi impozite

Cătălin Creţu, Area Manager de la Visa pentru România şi Bulgaria, ne-a declarat că a fost astăzi în sediul Mediafax Group ca să acorde un interviu pe tema taxelor si impozitelor.

----------

Actualizare 09:06 Poliţia a descins la sediul Mediafax

Poliţia a descins la sediul grupului Mediafax, deţinut de Adrian Sârbu, în contextul în care la această oră Parchetul General efectuează percheziţii în 14 locaţii la firme din media, din Bucureşti şi Ilfov.

---------------

Actualizare 08:50 Parchet General: Percheziţii în 14 locaţii la firme din media

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) efectuează percheziţii în 14 locaţii din Bucureşti şi Ilfov într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale din domeniul media, potrivit unui comunicat al ICCJ transmis redacţiei.

"În cursul zilei de astăzi, 11 decembrie 2014, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează percheziţii la 14 locaţii de pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov (la sediile şi punctele de lucru ale societăţilor comerciale implicate, precum şi la domiciliul unor persoane)", mai arată comunicatul.

-------------

Parchetul General a dispus efectuarea unor percheziţii domiciliare şi la firmele lui Adrian Sârbu în dosarul de evaziune fiscală în care este urmărit penal şi fostul director general al Mediafax Group, Orlando Nicoară, informează surse judiciare citate de presă.

Acest dosar a fost deschis la adresa Mediafax Group iar procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Ministerului Public au început urmărirea penală pe numele directorului general Orlando Nicoară şi a preşedintelui CA Roxana Grigoruţă.

"Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este înregistrat un dosar penal în care, prin ordonanţa din data de 2 decembrie 2014, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de SC MEDIAFAX GROUP SA, Grigoruţă Roxana Dorina şi Nicoară Ilie Orlando, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală", potrivit procurorilor de la Parchetul General, citaţi de sursazilei.ro.

Orlando Nicoară a confirmat, sâmbătă, pe pagina sa de socializare, faptul că este urmărit penal într-un nou dosar deschis la grupul de presă menţionat mai sus, postând următorul mesaj: "Da, e adevarat şi da, sunt bine. Thx pt mesaje/suport". Totodată, Orlando Nicoară a transmis că părăseşte compania, după opt ani de activitate, confirmând, astfel, informaţiile care au circulat în urmă cu o lună pe marginea acestui subiect.

Orlando Nicoară ar fi transmis email-uri colegilor săi, anunţându-şi plecarea şi subliniind că miercuri, 10 decembrie, va fi ultima sa zi de lucru în trustul lui Adrian Sârbu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb