Alex Bălan, despre breşa de securitate a Facebook

N.C.
Companii / 30 septembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

"Nu există până în prezent date privind cantitatea exactă de informaţii afectate în urma piratării conturilor Facebook şi nici de când au fost conturile afectate", a declarat pentru News.ro cercetătorul-şef pe zona de securitate la Bitdefender, Alex Bălan, care se numără şi printre cei afectaţi de breşa de securitate a celei mai mari reţele de socializare din lume.

Aproximativ 50 de milioane de conturi Facebook au fost piratate (plus încă 40 de milioane posibil afectate) din cauza unei breşe de securitate, un atac de amploare care relansează critici la adresa reţelei de socializare.

"Atacatorii au furat ceea ce se cheamă token-urile de acces ale sesiunii. Un fel de chei digitale care se creează în momentul autentificării, pentru a nu fi nevoie să introduceţi credenţialele de fiecare dată când accesaţi platforma. În contul de Facebook poţi vedea în câte locuri eşti logat. Iar atacatorii au reuşit să fure aceste chei digitale. Exploatând o vulnerabilitate în modulul "View as' au luat acel token, putând intra în profilul unei anumite persoane", completează Alex Bălan.

Reprezentantul Bitdefender afirmă că Facebook a invalidat apoi toate token-urile celor 50 de milioane de utilizatori.

"Eu sunt între cei atacaţi. Vineri nu am putut folosi contul de Facebook de pe niciunul din dispozitivele pe care îl aveam instalat, nici messenger-ul", a precizat Bălan.

O informaţie "sensibilă", spune acesta, este faptul că, până în prezent, nu se ştie ce anume şi câte informaţii din conturile celor vizaţi au fost afectate.

"Facebook a descoperit problema marţi, au anunţat întâi autorităţile şi apoi au luat măsuri de remediere. Butonul de "View as' a fost scos. În ceea ce priveşte numărul atacatorilor, puteau fi oricâţi, zeci, sute, mii sau chiar zeci de mii. Nu ştie nimeni de cât timp acţionau", a subliniat el, potrivit sursei citate.

Reprezentantul producătorului român de aplicaţii de securitate cibernetică le atrage atenţia internauţilor asupra informaţiilor pe care le difuzează cu ajutorul Internetului.

"Când punem o poză online, de exemplu, acea poză nu mai poate fi ştearsă, nu poate fi făcută dispărută, deoarece poate fi salvată de cineva si folosită în diverse scopuri peste câţiva ani. Aveţi grijă aşadar ce informaţii transmiteţi online! Dacă o poză sau o informaţie este prea sensibilă, atunci nu o puneţi pe Internet", precizează Alex Bălan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Boicotati tot ce inseamna Facebook si Google - nu fac altceva decat sa colecteze cat mai multe date personale, care ulterior ajung publice, fara acordul utilizatorilor.

    unsecured loans for bad credit

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb