Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, arestat în Londra

Laura Boico
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 14 iunie 2016

Actualizare 17:10 Cătălin Breazu: "Alexander a stat mereu la dispozitia autoritatilor din Londra"

Avocatul lui Adamescu, Cătălin Breazu, precizează că Alexander a stat mereu la dispozitia autoritatilor din Londra.

"Nu a fost nici găsit, nici prins. A stat mereu la dispoziţia autorităţilor din Londra. Mandatul a fost emis pe 4 sau 5 mai şi din cauza procedurilor mandatului european de arestare a durat mai bine de o lună până la decizia de azi. Partea cu prins sau găsit este nereala. Nu am comunicat în spaţiul public asta. Repet: s-a aflat în permanenţă la dispoziţia autorităţilor din Anglia. El nu a plecat din România odata cu începerea acestui dosar. Alexander Adamescu nu este cetăţean român şi locuieşte în Marea Britanie ", a declarat Cătălin Breazu, avocatul său.

(M.I.)

--------

Actualizare 13:30 Bogdan Despescu: "Urmează procedura de extrădare a lui Alexander Adamescu"

Şeful IGPR, Bogdan Despescu, a confirmat, astăzi, că fiul omului de afaceri Dan Adamescu, Alexander Adamescu, este în custodia Poliţiei londoneze şi va urma procedura de extrădare către România, potrivit unor surse din presă.

"A fost depistat de către poliţiştii din Londra seara trecută. Este o activitate care s-a realizat ca urmare a unui schimb de date şi informaţii între Poliţia Română, Direcţia Naţională Anticorupţie şi autorităţile britanice. La acest moment, persoana este în custodia Poliţiei din Londra, urmează procedura de extrădare, o procedură care e stabilită la nivel internaţional, persoana în cauză va fi prezentată instanţei de judecată pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă, urmând a se dispune cu privire la extrădare", a declarat Despescu.

El a menţionat că este o procedură obişnuită, iar autorităţile din Marea Britanie se vor pronunţa favorabil cererii de extrădare.

(L.B.)

--------

Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, pe numele căruia era emis un mandat de arestare în lipsă, a fost reţinut ieri de poliţia londoneză, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Poliţiei metropolitane din Londra.

Bogdan Alexander Adamescu, cetăţean român în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul la Monaco, a fost reţinut la Londra în baza unui mandat de arestare în lipsă emis de judecătorii români pentru infracţiuni de corupţie.

Fiul omului de afaceri Dan Adamescu va apărea astăzi în faţa Tribunalului de magistraţi din Westminster.

În luna martie, procurorii DNA au înaintat Tribunalului Bucureşti propunerea de arestare în lipsă a omului de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de două infracţiuni de dare de mită, transmit surse din presă.

Potrivit DNA, în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă pentru ca în schimb aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Dan Adamescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb