Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a avut astăzi o primă discuţie cu vice-preşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, principalele teme abordate fiind legate de situaţia bugetară a României, precum şi de priorităţile strategice avute în vedere de către guvern pentru relansarea economică în perioada următoare, a transmis un comunicat de presă trimis redacţiei.
"Am convenit cu vice-preşedintele Dombrovskis să avem un dialog permanent pe viitor şi sper într-o colaborare deschisă şi fructuoasă. Am discutat, printre altele, despre obiectivul nostru de promovare a unei strategii care să conducă la o consolidare fiscală într-o manieră sustenabilă, fără a afecta capacitatea României de a adopta măsuri menite să sprijine economia în această situaţie dificilă, generată de pandemia COVID-19, astfel încât în anul 2024 deficitul bugetar să ajungă sub nivelul de 3% din PIB. În mod cert, promovarea investiţiilor rămâne un element prioritar (la nivelul anului 2020 - investiţiile publice au reprezentat peste 5% din PIB), o importanţă deosebită având utilizarea fondurilor europene. De asemenea, am subliniat vice-preşedintelui Valdis Dombrovskis faptul că vom monitoriza cu mare atenţie proiectele, în special cele cu valoare mare şi mai ales acolo unde execuţia nu merge bine", a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.
La rândul său, vice-preşedintele Valdis Dombrovskis a apreciat deschiderea pentru dialog şi menţinerea acestuia atât la nivel ethnic, cât şi politic, oferind susţinere pentru angajamentul de reformă luat de Guvernul României.
În acelaşi timp, a precizat faptul că susţine eforturile României de elaborare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), subliniind importanţa alinierii acestuia la recomandările specifice de ţară şi cu necesităţile privind tranziţia ecologică şi digitală.
Aceasta este prima dintr-o serie de discuţii programate între ministrul român de finanţe şi comisarii europeni. Dialogul deschis între România şi Comisia Europeană este cu atât mai important acum cu cât ţara noastră se află în procedură de deficit excesiv de la începutul anului 2020, în urma derapajelor fiscale înregistrate în perioada 2017-2019. Conform calendarului, Comisia Europeană urmează să realizeze următoarea reevaluare a procedurii de deficit excesiv în primăvara acestui an.
1. Politicienii austeri, trimis in judecata!
(mesaj trimis de Andrei în data de 07.01.2021, 20:30)
De poporul suveran! Trebuie chemati la judecata! Nu mai pot fi tolerati! Poporul e foarte furios pe austeritatea lor prelungita de timp de 36 de ani!
1.1. Politicienii austeri, trimisi in judecata! (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Andrei în data de 07.01.2021, 20:33)
De poporul suveran! Trebuie chemati la judecata! Nu mai pot fi tolerati! Poporul e foarte furios pe austeritatea lor prelungita de 36 de ani! EXTERMINAREA ROMANILOR NU MAI POATE FI TOLERATA! LIDERII I HORECA, SINDICALI SA NU SE MAI OCUPE DE VACCIN, CI DE PARTEA ECONOMICA!
2. Unde aplici austeritatea?
(mesaj trimis de Cristian în data de 07.01.2021, 21:22)
Unde aplici austeritatea? Într-o țară cu castiguri de 300 de euro pe lună pusă pe chituci de pandemie și de masurile fasciste ale lu Iohannis?
Pe bune?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.01.2021, 21:53)
La câștigurile de 300 de euro pe lună. Unde altundeva? Doar nu la câștigurile de milioane de euro pe lună ale sponsorilor.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.01.2021, 23:13)
Abandonati leul.
Inca 4 ani cu deficite bugetare enorme.
Hartie de toaleta va ajunge
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.01.2021, 04:50)
in societate exista o rutura enorma intre membrii sai
si ma refer la castigurile declarate
intre minim de -300 EU (desi este mai mica) si max de peste 11000 EU (bugetar) este o diferenta enorma
nu este normal!
este evidenta ruptura in societate
si din pacate se cultiva in continuare
cu o asemenea abordare despre ce echilibru bugetar vorbim!?
la aste mai adaugati si crasa incompenetenta , in multe cazuri, a decidentilor si tabloul incepe sa se completeze!
si apropo de UE, ati remercat chiar si o singura data, ca este interesata de de aceste decalaje salariale?
nu, noi suntem doar consumatorii produselor tarilor "de top", si gata
la fondurile EU pe langa "taierile de pana la 25%" ( pe motive discutabile) aplicate unor proiecte cu valori mari, care nu pot fi lasate balta si pentru care se consuma in plus bani de la bugetul tarii vorbeste cineva?
termenul EFICIENTA IN ACTIVITATE este de 30 de ani ARUNCAT LA COS IN activitatile derulate cu bani publici!!!
responsabilitate la fel
cine fura miliardele de EU ?
cel cu venituri minim garantate?
sau cumva cei aflati la butoane care joaca teatrul "patriotismului"?
asa ca ROMANIA TE IUBESC
capra inca poate fi mulsa....
5. Să aplici
(mesaj trimis de Cristian în data de 08.01.2021, 05:24)
Să aplici austeritatea într-o țară praf, fără infrastructură, fara spitale și cu venituri mici, precum Romania, e arma nucleară, genocid la adresa poporului mai periculos decât Covidu.
UE vrea să experimenteze în România digitalizare și economie verde pe stomacul gol.