Deputatul PSD Alexandru Rafila susţine că România se află pe locul doi la nivel european în ceea ce priveşte transmiterea accelerată a infecţiei cu SARS-CoV- 2 în al patrulea val al pandemiei, în timp ce în state cu o rată ridicată a vaccinării răspândirea virusului începe să scadă, relatează G4Media.ro. Rafila reclamă că autorităţi centrale, dar şi unele dintre autorităţile locale, au permis concentrări mari de persoane, din dorinţa de fi populare. "Cred că vom depăşi maximul, numărului de cazuri înregistrat în valul trei şi lucrul ăsta o să aibă nişte consecinţe posibil dramatice", susţine medicul.
Alexandru Rafila a afirmat, ieri, că al patrulea val al pandemiei va dura "cel puţin până la jumătatea lunii noiembrie" şi că acesta poate avea un impact mai mare decât anterioarele valuri ale crizei sanitare mondiale.
"Nu ştiu dacă aţi văzut ultima statistică a unui buletin de informaţii al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care plasează România la o rată de reproducere a infecţiei la 1,3 cea mai mare din Europa (...) după Slovacia are cred că are 1,34. Deci avem clar o accelerare foarte mare a transmiterii în această perioadă. Deja am ajuns la 4.500 de cazuri pe zi. Ăsta e un element. Şi al doilea element de care mă tem cel mai mult este legat de faptul că sistemul de sănătate a suferit nişte şocuri în ultimul an şi jumătate, oamenii, chiar dacă sunt poate mai experimentaţi, în modul în care trebuie gestionate din punct de vedere medical lucrurile, sunt obosiţi, sunt iritaţi şi partea de sănătate, de fapt, în ultimele 8-9 luni nu prea a fost condusă. (...) Noi amplificăm haosul în criză, or chestiunea asta poate să facă valul patru să devină cel mai impactant dintre cele pe care le-am trecut până acum în timpul acestei pandemii", a afirmat Alexandru Rafila, vineri seară, la Digi 24.
Deputatul PSD a arătat că România se află printre statele europene în care transmiterea infecţiei se face comunitar, în timp ce în alte state situaţia se stabilizează, notează sursa citată.
"Dacă în Europa valul acesta se va opri - şi din ceea ce văd eu de pe cifre multe dintre ţări au ajuns să stabilizeze transmiterea şi chiar să scadă numărul de cazuri - în regiunea europeană a OMS, de cincizeci şi ceva de ţări, mai sunt vreo şase-şapte ţări care sunt în zona asta cu transmitere accelerată. Noi v-am spus că suntem pe locul doi", a adăugat medicul.
Rafila reclamă faptul că, din dorinţa de a fi "populare", autorităţile centrale, dar şi unele autorităţi locale au permis concentrări mari de oameni unde regulile sanitare nu au fost respectate.
"Au existat nişte acceleratoare ale transmiterii, respectiv concentrări mari de oameni, nu vreau să spun neapărat festivaluri, concentrări mari de oameni pentru o perioadă lungă de timp în care regulile de distanţare nu au fost respectate. Noi acum am învăţat deja de câteva luni că o persoană testată printr-un test rapid poate să fie asimptomatică şi să fie infectată. Sau am învăţat că o persoană vaccinată poate să facă o formă uşoară a bolii. Dar atunci, dacă ai o astfel de situaţie, te gândeşti imediat cum să procedezi. Îi aduni pe toţi cât mai mulţi şi cât mai mult timp împreună, încât să favorizezi transmiterea sau nu o faci? Ei, opţiunea autorităţilor centrale şi, în unele locuri, a autorităţilor locale a fost să o facem ca să fim populari. Eu cred că ăsta a fost principalul motiv alături de motivul poate cel mai important în această ţară, să facem bani. Astea au fost cele două motive care au generat lucrul ăsta. Care este consecinţa? (...) Eu, personal, cred că vom depăşi maximul, numărului de cazuri înregistrat în valul trei şi lucrul ăsta o să aibă nişte consecinţe posibil dramatice în două, zone. Prima este zona asistenţei medicale unde sunt premise să intrăm într-o zonă de criză (...) Cel de-al doilea lucru care mi se pare mie extrem de important şi grav prin consecinţe va fi trecerea şcolilor online", a mai spus Alexandru Rafila.
Acesta a menţionat, răspunzând unei întrebări, că speră să nu se ajungă la peste 15.000 de cazuri pe zi în al doilea val al pandemiei, iar al patrulea val "este posibil să fie cel mai dificil" de până acum.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 09:59)
Lasa-ma sa ghicesc. Trei evenimente cu peste 400 000 de oameni inghesuiti in doar 3 zile.... pai cine este vinnovat de asa ceva? GUVERNUL.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 17:59)
nu acolo s-a infectat lumea...
cresterea a inceput din 15 iulie si orice ar fi facut guvernul , se intampla in continuare. nu stiu de unde iluzia asta ca inchiderile rezolva ceva.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 10:02)
acum iese dulapul si numeste vinovatul.....peeeeee-seeeeeee -deeeeeeee!!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 10:10)
e veche "poanta " cu peeee see deeee ! cauta altceva ! de ex jegul de rafila , unealta oms , pe care vor sa-l faca premier cei de la peeeeseeee deeee !
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 11:09)
Rafila este psdist sau nu?
Intreb pentru trolii rusi.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 11:00)
Securistul de Rafila vine cu o gogomanie enorma. Cu o minciuna. El spune asa:
"Alexandru Rafila afirmă că testarea pentru depistarea COVID-19 nu este ”un act medical în sine” şi nu reprezintă o manevră invazivă, el susţinând că în şcoli ”copiii trebuie să poată fi testaţi periodic”"
Vai de mine. Testarea cu swab nazal nu este invaziva? Mai idiotule, in termen de engleza, se cheama chiar body cavity search. Pentru ca batul ala trebuie bagat adanc in nas pentru prelevarea probelor. Si produce accidente care pot pune viata in pericol.
Testarea Covid se poate face si prin prelevare doar de saliva. Da, aia nu este un act medical sa scuipi pe un bat. Dar introducerea unui bat in nas este un ACT MEDICAL, idiotule, care trebuie facuta de o persoana cu antrenament formal. In scoli este facuta de medicul scolii, nu de portar. CRETINULE de Rafila.
STUDIU CLINIC: "During the 7-month study period, 643?284 SARS-CoV-2 RT-PCR tests were performed. The frequency of complications requiring treatment in the ED was 1.24 per 100?000 performed SARS-CoV-2 tests. The broken swabs were removed via nasal endoscopy under local anesthesia, whereas the nasal bleeds required medication, numerous nasal packings, and surgical and endovascular procedures and led to fetal risk, sepsis, and blood transfusions (Table). Half of the bleeds were potentially life threatening (hemoglobin level fell below 6.5 g/dL [to con vert to g/L, multiply by 10.0]). Massive bleeding complicated localization of the bleeds (shown in Figure). Infections, as well as intranasal adhesions and septal perforations, likely resulted fr om the repetitive nasal packings."
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 11:15)
Sărăcuțul de tine...
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 12:40)
lihnitul de tine !
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 12:46)
Mai saracutule. Mintea nu te ajuta si nici aritmetica.
1.24 cazuri de urgenta la 100 000 de teste PCR, ia inmulteste tu cu vreo 40-50 de teste facute anual. Si s-ar putea sa observi ca numarul de spitalizari din motive de teste PCR daca ar fi facute de portarul scolii sau de profesorul de sport sa fie mai mare decat numarul de spitarlizari Covid.
Cand esti prost, esti prost.
3.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 15:37)
Multumesc pt informatii.
Enumerarea efectelor secundare este mai mult decat convingatoare.
Oare membrul PSD Rafila nu stie de ele?
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 14:28)
Nea rafila , ia zi , matale ca mare specialist , ce propui ?
4.1. Hehe, vaccinare pe stadioane ce altceva? (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.09.2021, 09:02)
Cand vine Rafile Prim Ministru de la PSD aduna repede lumea pe stadioane, vaccinare in masa si gata problema.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 16:25)
nu a mai ramas nici un om intreg la cap sa-l traga de maneca pe rafila asta ? anul trecut nici un copil nu a fost bolnav iar anul asta au inceput sa apara cu miile , pai , prosteala mai pe fata ca asta cum ar fi ? nu vrea nimeni sa compare racelile si virozele care apar in fiecare an in aceasta perioada , cu acestea , care acum se numesc covid ?
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 17:57)
asa si? acum e randul nostru, asta vara stateam cel mai bine din lume, cand tarile din vest aveau mii si zeci de mii de cazuri pe zi. e val si din punct de vedere geografic, nu doar temporal. nu a fost im acelasi timp peste tot.
7. Premisele pandemice sunt false
(mesaj trimis de Adrian în data de 18.09.2021, 19:44)
Testarea, imprecisă și nerelevantă, creează "cazuri". Și ce dacă?! Nu suntem infectați cu miliarde de patogeni?!
Haideți să fim serioși! Plandemia asta este o mare minciună, care nu ar fi fost posibilă fără complicitatea mass-media și fără tăcerea majorității medicilor!
7.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.09.2021, 19:55)
daca esti racit , testul iese pozitiv . in fiecare an sint oameni raciti la vremea asta ,dar nu s-a facut panarama pe asta . propaganda platita de big pharma , motivele se stiu deja , in nici un caz nu-i vorba de sanatate aici , ci , bani , resetare etc