ALEXANDRU RAFILA: "După ridicarea stării de alertă masca de protecţie va rămâne doar o recomandare"

G.B
Miscellanea / 12 februarie 2022

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

După ridicarea stării de alertă în ţara noastră, decizie care urmează să fie discutată în Guvern, purtarea măştii de protecţie nu va mai fi o obligaţie, însă va fi recomandată în continuare, cel puţin pentru o perioadă de timp, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit Digi24.

"Ridicarea stării de alertă va duce şi la ridicarea majorităţii restricţiilor. Masca nu este neapărat o restricţie, este o metodă de protecţie. Şi chiar dacă ea, din punctul de vedere al obligativităţii, va dispărea, sigur că în interior, în spaţii aglomerate, cel puţin pentru o perioadă de timp, probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măştii", a spus Alexandru Rafila, astăzi.

Potrivit acestuia, masca ar trebui purtată şi după ridicarea stării de alertă, în semn de "respect faţă de ceilalţi".

"Fără să fie o obligaţie, dar cred că respectul faţă de ceilalţi şi faţă de propria persoană, până la urmă, cred că este important atunci când utilizăm masca", a precizat Rafila.

Ministrul a adăugat că ridicarea restricţiilor în România va avea loc atunci când situaţia epidemiologică o va permite. El a spus că deşi numărul cazurilor COVID a scăzut, situaţia rămâne îngrijorătoare.

"Astăzi au fost 18 de mii de cazuri înregistrate. Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puţine şi aşteptăm un moment optim ca aceste restricţii să permită şi desfăşurarea în siguranţă a activităţii publice. Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranţă termenul va fi cât mai rapid în momentul în care situaţia o va permite".

Guvernul constată o scădere a numărului de infectări cu coronavirus şi analizează renunţarea la starea de alertă. În 15 februarie ar urma să se facă o analiză pentru a vedea de când se iau primele măsuri de relaxare, în condiţiile în care de vinerea trecută numărul de cazuri scade constant.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. După 2 ani de masca - rada și de teroare psihica indusa de propaganda dezgustătoare a unui pericol mult exagerat, vor fi foarte mulți care nu-și vor scoate măștile.

    Le vor tine în continuare pe botic și se vor uita cu reproș la cei fără.  

    Atunci se vor vedea cu adevarat sechelele psihice in masa create de isteria Covid.

    Pentru bieții panicarzi ar trebui sa li se asigure gratuit maști antigaze :) ca, deh, dacă vine și razbelul ... 

    1. Romanii au descoperit masca cu ocazia covid, mastile se poarta de ani de zile in perioada gripala in multe zone din lume. Ar fi bine sa le poarte in continuare, poate macar ii incurca sa isi numare banii la magazin bagand degetele in botic.

    nu dezactivati certificatul verde, ci renuntati complet si pentru totdeauna la el... si la celelalte restrictii ... reinstituiti integral normalitatea de dinainte de Ianuarie 2020, va rog. Voua va face bine, mai mult decat poporului.

    e nevoie de o modificare a mediului socio-economic in asa fel incat fortele (sa le zicem) populist-extremiste sa aiba taiata " benzina" cu ajutorul careia cresc in procentele din sondaje!  

    Am vazut ca principala strategie e atacarea capilor partidelor numite " populiste si cu potential extremist" (de ex: AUR, altii) - cu interdictii, dosare penale fabricate,etc. Nu mai faceti asta , ii veti transforma in Mesia pentru popor.  

    Faceti ce va zic, reveniti la normalitatea pre-Ianuarie 2020 pentru a aduce pace in relatiile dintre popor si clasa politica mainstream.  

    In viitorul proxim (2024) vad (in absenta unei modificari de atitudine a politicienilor fata de popor) ca probabila o mare victorie (50% +) pentru fortele demagogic-populiste (in Parlament si alte institutii). Este necesar ACUM sa le taiati benzina intr-un mod discret si pasnic (nu cu dosare penale si alte balarii) renuntand INTEGRAL la masurile dictaturii sanitare.  

    Hai sa facem sa fie pace, ca sa nu fie vanzoleala sociala (nenecesara).  

    1. Sa iasa populistii la putere si sa ramana macar vreo 15-20 de ani, sa vedem daca solutiile lor functioneaza si vor putea oferi tuturor prosperitate si toate drepturile si libertatile.

      pai asta e, ca nu functioneaza aceste solutii populist-extremiste si vor aduce subperformante economice sau direct cadere economica!

       

      si eu (ca si tine, ca si oricine) am o viata limitata si nu imi permit sa pierd ani sau o decada cu experimente la nivel colectiv - ca sa redescoperim ceea ce stim deja.  

      Pai nu?  

    Degeaba daca se poate lua cu o HG in 24 de ore.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb