ALEXANDRU RAFILA: ''În România nu s-a explicat ce este certificatul verde şi că nu presupune exclusiv vaccinarea''

G.U.
Miscellanea / 3 noiembrie 2021

''În România nu s-a explicat ce este certificatul verde şi că nu presupune exclusiv vaccinarea''

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat ast[zi că în România s-au făcut greşeli de comunicare în privinţa certificatului verde COVID, pentru că nu s-a explicat ce este acest document şi că nu presupune exclusiv vaccinarea, informează Agerpres.

Rafila a susţinut o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, după o întâlnire a reprezentanţilor Comisiilor pentru sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

"În ce priveşte certificatul verde COVID, cred că în România am făcut două lucruri greşite, apropo de comunicare. Nu am explicat ce este certificatul verde şi nu am explicat foarte clar că aceste certificat verde nu presupune exclusiv vaccinarea - vaccinarea, sigur, trebuie încurajată -, ci şi testarea şi, bineînţeles, trecerea prin boală. Unul dintre elementele importante pe care le-am menţionat în întâlnirea cu cei de la Comisiile de sănătate este accesul universal la testare. Am discutat lucrul ăsta şi el trebuie să existe, el nu trebuie să descurajeze sau să înlocuiască vaccinarea, dar, pe de altă parte, limitarea testării nu face altceva decât să agraveze situaţia", a afirmat medicul.

Potrivit acestuia, în România se fac puţine teste, precizând că ţări care aveau un număr similar de cazuri făceau "de cinci ori, de zece ori mai multe teste" ca în ţara noastră.

"Deci, este clar că este o problemă, o limitare a accesului la testare. Certificatul verde e o problemă sensibilă de discuţie în România, ăsta este adevărul, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm. Aş prefera să încetăm cu aceste poziţii partizane pro şi contra, trebuie explicat de ce este util, că e o măsură de protecţie individuală, e o măsură de protecţie a comunităţii şi că este acceptabil dacă statul sprijină cele două elemente - vaccinare şi accesul universal la testare", a subliniat Rafila.

Acesta a adăugat că discuţia cu privire la introducerea certificatului verde la locul de muncă putea să aibă loc în urmă cu cinci luni, pentru că acum "ostilizează personalul medical" pe fondul unei creşteri mari a numărului de pacienţi cu COVID.

"Dacă acum cinci luni discutam despre certificatul verde, puteam să facem o discuţie, pe banii medicilor sau personalului medical sau pe banii statului (testarea personalului medical care nu prezintă certificat verde - n.r.). Dar eu, când vin cu acest proiect de lege când am maximum de cazuri, când am maximum de impact pe sistemul de sănătate, deci nu vin acum cu această lege, pentru că dacă vin acum cu această discuţie şi ostilizez o parte din personalul medical şi îl ameninţ cu concedierea în plin val pandemic, sunt inconştient. Noi am avut o vară întreagă în care nu numai că nu s-a făcut nimic, dar s-a încurajat transmiterea prin diverse manifestări publice care au fost organizate, încurajate, am determinat toată această nebunie şi când ajungem în vârful pandemiei venim cu măsuri care ostilizează personalul medical şi care pun o problemă legată de funcţionarea sistemului medical. Este o demagogie pură şi nu reflectă responsabilitate", a afirmat deputatul social-democrat.

Proiectul de lege privind certificatul verde în sistemul medical nu a fost rezultatul unui consens politic, a spus el, şi nu a fost discutat cu nimeni.

"Guvernul României nu şi-a făcut treaba, a dus situaţia la paroxism şi aceiaşi oameni care au adus situaţia la paroxism vor să pună şi sistemul de sănătate în imposibilitate de funcţionare în acest mod şi nu îşi asumă nimeni nimic", a conchis acesta.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. nu-l colositi in tara, ticalosilor. terminati dracu cu prostia asta. gata!

    Rafila din PSD a inceput sa faca apologia certificatului verde "profesional" cum il numeste el - certificatul verde pentru acces la munca.

    E aceeasi poezie ca si cea cantata de PNL si USR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

    Eu am zis primul ca Cercel si Rafila sunt dracii OMS-ului infiltrati in PSD!  

    PSD nu e o alternativa reala pentru PNL si USR, doar AUR este in masura in care AUR garanteaza neintroducerea obligativitatii vaccinarii si eliminarea certificatului verde (de utilizat doar la nivelul UE intre tari, nu in interiorul tarii!)  

    Rafila a inceput sa isi arate fata neagra satanica pro-moarte, pro-vaccinare obligatorie si pro-certificat verde pentru acces la munca!  

    NU E NICI O DIFERENTA INTRE RAFILA, CERCEL SI ARAHAT!  

    Repet: Rafila trebuie demolat, nu e nici o diferenta intre Rafila , Cercel si Arahat!  

    1. Rafila , daca sustii introducerea certificatului verde pentru acces la serviciu, o sa fii cotonogit si fugarit pe strada ca si Arafat la aeroport!

      O sa ma ingrijesc ca oamenii de bine sa se intoarca dupa tine si sa te fugareasca!  

      Incetati cu aceste satanisme ale vaccinarii obligatorii si ale obligativitatii certificatului verde pentru acces la munca ! Incetati sau vor fi urmari imediate! NU peste o luna sau un an , ci in interval de zile!  

      Rafila, am tinta pe tine! Ai grija ce mai zici si ce mai sustii in spatiul public!

      Certificatul verde pentru acces la munca NU va fi introdus in Romania sau eu personal si multi alti oameni o sa avem o problema directa cu voi!  

      tampitul de rafila a sustinut ca pentru certificatul verde "profesional" (cum il numeste el) ai alternativa la vaccinare sa faci test pcr la 72 de ore sau sa faci test antigen la 48 de ore... totul pe banii salariatului!

      ACEASTA CONDITIONARE PECUNIARA OBLIGA INDIRECT LA VACCINARE!  

      RAFILA ARE ACELASI SANGE NEGRU SATANIST IN VENE CA SI ARAHAT!  

      Zdrobiti-l !  

    Acest Rafila cu figura lui de ratacit, de fugit de acasa, este atat de indoctrinat incat nu intelege ca in tara asta sunt vaccinati, oameni trecuti prin boala si inregistrati la DSP dar si asimptomatici si trecuti prin boala care nu sunt inregistrati la DSP si care au anticorpi. De ce nu recunoastem testul de anticorpi? Ce vina are omul ca nu a avut simptome? De ce el nu poate primi certificat verde? Nu inteleg. Israelienii si-au pus aceasta problema si vor sa dea certificat verde pe baza de titru de anticorpi. Noi de ce ne luam dupa sabloane? De ce nu gandim putin logic?

    Acesta este geniul PSDului? Propunerea lor de prim-ministru? La acest domn de inchina marele PSD ca in fata unei mari minuni? Pe acest domn l-au luat si l-au facut peste noapte sef in partid si guru absolut? Credeam ca numai PNL transforma peste noapte necunoscuti mediocri in membri de partid merituosi si ii pune ministri si parlamentari.

    1. Trebuie recunoscut! In Israel au fost oameni care au murit in somn după vaccin! Desi erau sănătoși!

    ...

    puteti sa explicati cat vreti , lumea s-a saturat sa tot umble cu tot felul de hartii , certificate , declaratii , pentru orice , mai scutiti-ne si lasati-ne sa ne traim viata , nu ne mai hartuiti !

    E ca la pasapoarte: poti lua un pasaport fara amprente si platesti 96 lei / an, stai la coada de 10 ori si platesti 960 lei / 10 ani sau iti dai amprentele si platesti 258 lei / 10 ani.

    Altfel spus, teoria "nudge" functioneaza si la noi. Se ofera iluzia libertatii si optiunii dar faci optiunea B asa de neplacuta incat doar sadistii sau cei extrem de bogati o pot accesa. 

    La fel si certificatul verde: faci un vaccin gratis si ai unda verde 6 luni (ca doar, si ala expira, nu?) sau faci in 6 luni vre-o 60 de teste valabile 72 de ori si pierzi 60 de ore din viata si 6000 lei. In viziunea politicienilor cele 2 optiuni sunt egale deci nu exista nici o discriminare sau presiune ilegala. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb