Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat vineri, la Timişoara, că proiectul modificat al Legii pensiilor speciale va intra în dezbatere luni, când este programată şi votarea lui, relatează Agerpres.
"Calendarul gândit, dacă reuşim să-l şi implementăm, este următorul: am dat termen la comisii ca până luni la ora 12,00 să elaboreze raportul, la ora 14,00, când începe şedinţa de plen, să dezbatem proiectul. Am convocat şi o sesiune de vot specială pentru acest proiect, luni, la ora 17,00. După dezbateri vom da şi votul final pentru legea pensiilor speciale şi să scăpăm de această problemă a pensionarilor speciali. În baza proiectului de lege pe care eu l-am depus în Parlament şi care a fost adoptat de Parlament, foştii parlamentari nu mai încasează astăzi pensii speciale. Acela a fost primul pas. Al doilea este acesta şi ulterior va trebui să gândim toate mecanismele posibile dar şi constituţionale pentru a ajunge la acea echitate pe care ne-o dorim cu toţii", a detaliat Alfred Simonis, care este şi liderul filialei PSD Timiş.
El a adăugat că nu exclude discuţii aprinse în Cameră din partea Opoziţiei, pe marginea acestui vot.
"Rolul Opoziţiei este să conteste măsurile Puterii, indiferent cât de bune ar fi acestea, dar trebuie să ţinem cont că jalonul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de care depind 2,8 miliarde de euro a fost depus de către actuala Opoziţie în PNRR, ori faptul că noi îndeplinim jalonul şi fosta Putere care astăzi este Opoziţie critică faptul că noi îndeplinim jalonul este o fractură logică, dar în politica românească se întâmplă. Deşi PNRR era un moment în care puteam să avem liderii partidelor politice proeuropene şi prooccidentale să fie parte a demersului de a aduce bani în ţară. Se pare că şi la nivel naţional, USR îşi doreşte cu orice preţ să blocheze cumva atragerea acelor fonduri europene şi poate că şi-ar dori să piardă România banii ca să aibă pe cine da vina", a mai afirmat Alfred Simonis.
Senatul a adoptat, marţi, în urma reexaminării, legea pensiilor speciale, prin punerea acesteia în acord cu decizia CCR. Au fost înregistrate 89 voturi "pentru", 16 "împotrivă" (preponderent USR) şi o abţinere.
Proiectul va fi reexaminat, luni, şi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.10.2023, 01:55)
Mare circ o sa fie, in forma continuata (magistratii sunt familiarizati cu aceasta sintagama), si pensiie astea speciale.
Dar nu o sa se intample mare lucru, schmecherii tot schmecheri vor ramane.
Iar daca il veti intreba pe Simonis, dupa ce se termina si cu "calendarul gândit", o sa va raspunda pur si simplu: "Cat costa halatul?"
Capisci?