Alianţa D.A. cere demisia Cabinetului Năstase

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 10 februarie 2004

Alianţa PNL-PD "Dreptate şi Adevăr" consideră că activitatea premierului Adrian Năstase şi a întregului său cabinet reprezintă un obstacol în calea integrării europene a României, motiv pentru care solicită ferm demisia Guvernului. "Actualul Guvern a ţinut în permanenţă un dublu limbaj, unul pentru exterior şi unul pentru populaţie", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvînt al Alianţei, Călin Popes-cu Tăriceanu, adăugînd că, dacă propaganda PSD merge pe plan local, ea nu mai ţine în străinătate.

Democraţii şi liberalii consideră că încălcarea moratoriului privind adopţiile internaţionale reprezintă doar ultima picătură care a umplut paharul furtunei internaţionale. "Corupţia, supunerea justiţiei intereselor politice, situaţia mass-media sînt factori cunoscuţi de oficialii europeni, care periclitează procesul nostru de aderare", a menţionat Tăriceanu. Domnia sa a mai arătat că presa este supusă unor presiuni economice, justiţia - unor ingerinţe politice, iar Parlamentul a ajuns o maşină de vot a ordonanţelor guvernamentale. "Toate aceste elemente pun în pericol statul de drept, PSD renunţînd la separaţia puterilor în stat, iar un caz evident este suprimarea soluţiilor de legiuitor şi de control al Parlamentului", a arătat purtătorul de cuvînt al Alianţei.

Călin Popescu Tăriceanu a amintit şi de privatizările frauduloase de la "Alro", "Aro", "Rafo" şi SNTR - prin care a fost avantajată clientela pesedistă şi blocată competiţia. Deşi sînt conştienţi că nu au mijloace ca să demită Guvernul, aliaţii fac apel la onoarea guvernanţilor, solicitînd, astfel, "demisia de onoare". "Faptul că Bulgaria cere tot mai des să nu mai fie luată în calcul în tandem cu România, în procesul de aderare, este penibil", a arătat Călin Popescu Tăriceanu. Domnia sa consideră că, din lideri incontes-tabili în regiune, am ajuns să fim piatra de moară la gîtul Bulgariei. Liberalii şi democraţii vor face demersuri pe lîngă autorităţile bulgare pentru a le convinge să păstreze actualul tandem.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb