Alianţa de Securitate din Golf va funcţiona din 2019

F.B.
Internaţional / 28 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ministrul de externe al Bahrainului, Khalid bin Ahmed Al Khalifa, a declarat ieri în cadrul conferinţei de securitate de la Manama, că alianţa de securitate care ar urma să grupeze SUA, state din Golf, Iordania şi Egipt, va începe să funcţioneze anul viitor, transmite Reuters.

Potrivit Washingtonului, Alianţa Strategică din Orientul Mijlociu (MESA) îşi propune să contracareze ascensiunea Iranului şi extremismul.

Asupra constituirii alianţei au planat însă incertitudini, având în vedere boicotul aplicat din 2017 Qatarului de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipt, care acuză emiratul că sprijină Iranul şi terorismul. MESA 'este o alianţă pentru securitate şi prosperitate în regiune şi va fi deschisă acelora care îi acceptă principiile', a declarat şeicul Khalid, menţionând că alianţa va coopera şi pe probleme economice.

Prezent la conferinţa de la Manama, şeful Pentagonului, Jim Mattis a declarat că este important să se pună capăt disputei cu Qatar, despre care analiştii consideră că a slăbit coordonarea regională împotriva Iranului.

Potrivit ministrului de externe saudit, Adel al-Jubeir, discuţii recente purtate în Arabia Saudită despre un cadru pentru MESA au inclus şi oficiali din Qatar, iar alianţa propusă nu va fi afectată de disputa diplomatică. Miniştrii de externe din Golf au abordat şi iniţiativele de pace în Orientul Mijlociu, şeicul Khalifa salutând eforturile Omanului, care l-a primit vineri pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu. Ministrul de externe al Omanului a precizat că sultanatul oferă idei pentru procesul de pace între Israel şi palestinieni, dar nu acţionează ca un mediator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb