"Allianz" se extinde în China şi India

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 mai 2006

Compania germană de asigurări "Allianz" AG, cea mai mare din Europa, se va extinde în China şi India, potrivit planului privind majorarea cîştigurilor în două dintre cele mai populate state, care au creşteri economice semnificative. "Creşterea vine din economiile < elefant >, China şi India", declară Bruce Bowers, şef al diviziei asiatice aparţinînd asigurătorului german.

"Allianz" realizează circa 5% din cifra sa de afaceri în regiunea Asia-Pacific. Primele de asigurare obţinute de "Allianz" în China şi India au crescut cu 14% în 2005, depăşind cîştigul de 3,4% obţinut în Germania, respectiv 3% în SUA.

"Asia creşte mai rapid decît pieţele mature"", consideră Connie Wong, director al departamentului de servicii financiare al "Standard & Poor"s", sucursala din Hong Kong. În opinia sa, ritmul de penetrare pe aceste pieţe este, deocamdată, mic, însă exis-tă oportunităţi. Specialiştii arată că penetrarea asigurărilor ca procent din PIB este de 3% în China şi India, comparativ cu 9,15% în SUA şi 7% în Germania.

"Bajaj Allianz Life Insurance" Co., societatea mixtă la care este parte "Allianz" în India, vrea să-şi extindă prezenţa în 750 de oraşe în acest an, faţă de 550 la momentul actual. Primele de asigurare subscrise ale acestei societăţi, care au crescut cu 213% în 2005, la 568 milioane de euro (726 milioane de dolari), ar putea spori la un miliard de euro la începutul anului viitor. "Allianz" deţine 26% din societatea mixtă, cota maximă permisă unui investitor străin în India. Restul este deţinut de "Bajaj Auto" Ltd., al doilea producător naţional de motociclete.

În China, "Allianz China Life Insurance" Co. va începe, luna viitoare, să vîndă poliţe de asigurare în oraşul Zhongshan, din provincia Guangdong. În luna iulie, compania se va extinde în localitatea Ningbo, din provincia Zhejiang. Societatea este deţinută în proporţie de 51% de "Allianz". Restul aparţine "Citic Trust & Investment" Co., divizie a celei mai mari companii de investiţii, deţinută de statul chinez, "Citic Group".

Anul trecut, compania de asigurări a raportat o creştere de 54% a primelor de asigurare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb