Allianz-Ţiriac a contribuit cu 20 mld. euro în economie în 30 de ani

R.S.
Bănci-Asigurări / 2 octombrie

Allianz-Ţiriac a contribuit cu 20 mld. euro în economie în 30 de ani

Allianz-Ţiriac a avut o contribuţie totală de 20 miliarde de euro la economia locală de la înfiinţarea sa, în 1994, până în prezent, cifră care demonstrează contribuţia sa substanţială la dezvoltarea economică şi socială a României, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Studiul de impact socio-economic a fost realizat de companiile de consultanţă şi respectiv cercetare de piaţă Valorem şi Reveal Marketing Research cu ocazia celebrării a 30 de ani de activitate a Allianz-Ţiriac Asigurări în piaţa din România, potrivit comunicat.

"Impactul nostru nu este reflectat doar în economie, ci şi în dezvoltarea comunităţilor şi în stabilitatea locurilor de muncă pe care le susţinem. Prin iniţiativele noastre de responsabilitate socială şi parteneriatele de lungă durată, contribuim activ la protejarea mediului, susţinem educaţia şi promovăm incluziunea socială. Investiţiile constante în sănătate, educaţie şi proiecte comunitare creează o fundaţie solidă pentru un viitor mai bun în România. Continuăm să ne asumăm rolul de partener de încredere în dezvoltarea durabilă, oferind protecţie şi siguranţă clienţilor noştri şi sprijinind dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor", a declarat Virgil Şoncuntean, CEO Allianz-Ţiriac.

Contribuţia totală include impactul direct de 4 miliarde euro, la care se adaugă impactul indirect (efect de multiplicare x1), cel indus (efect de multiplicare x1,5) şi cel al sectorului economic (efect de multiplicare x1,5). Aportul total în economie al Allianz-Ţiriac echivalează cu 0,6% din PIB-ul României în perioada analizată şi s-ar putea concretiza în până la 80 de spitale moderne, 2.000 de şcoli noi, 2.000 de kilometri de autostradă sau 130.000 de locuinţe sociale.

Despăgubiri de 3,7 miliarde de euro plătite clienţilor şi terţilor păgubuţi

În 30 de ani de activitate, Allianz-Ţiriac a plătit despăgubiri de 3,7 miliarde euro. În ultimii ani, asigurărilor de viaţă, de sănătate şi a celor de locuinţă au avut o dinamică accelerată de creştere, ca urmare a atenţiei companiei şi a deschiderii clienţilor pentru soluţii de protecţie, se menţionează în comunicat.

Totodată, fondurile de pensii administrate de Allianz-Ţiriac Pensii Private au ajuns la active totale de 5,5 miliarde euro, contribuind la securitatea financiară a 1,7 milioane de clienţi.

Valoarea taxelor şi contribuţiilor plătite de Allianz-Ţiriac la bugetul de stat a depăşit 442 milioane de euro. În plus, compania a rămas unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul asigurărilor şi pensiilor private, cu un număr de circa 1.000 de angajaţi la finalul anului 2023 şi dispune de cea mai vastă reţea de distribuţie de asigurări şi pensii din piaţa locală.

Pentru fiecare angajat direct, Allianz-Ţiriac susţine 6 locuri de muncă în economie

Pe lângă contribuţia economică directă, Allianz-Ţiriac a avut un impact semnificativ asupra pieţei muncii din România. În 2023, Allianz-Ţiriac a angajat direct aproximativ 1.000 de persoane, însă prin activităţile şi parteneriatele dezvoltate, compania a susţinut indirect alte 5.865 de locuri de muncă în diverse sectoare economice, contribuind astfel la menţinerea şi creşterea ocupării forţei de muncă la nivel naţional.

Trei piloni strategici de intervenţie în comunităţile locale

Allianz-Ţiriac contribuie la construirea unui viitor mai bun prin implicarea activă în comunităţile din care face parte. Compania sprijină, în parteneriat cu organizaţii neguvernamentale puternice, creşterea incluziunii sociale şi promovarea sănătăţii fizice şi emoţionale, precum şi protejarea mediului.

În ultimii ani, peste 267.000 de tineri şi copii au beneficiat de programele sociale susţinute de companie, care au vizat educaţia, sănătatea şi incluziunea socială. În ultimii trei ani, investiţiile şi donaţiile Allianz-Ţiriac pentru proiecte de responsabilitate socială au depăşit 5,4 milioane euro şi au contribuit la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru cei defavorizaţi.

Doar în 2023 Allianz-Ţiriac, a investit aproximativ 1,5 milioane de euro în iniţiative relevante social şi a ajuns la aproape 30.000 de copii prin intermediul programelor derulate. În 2024, printr-o donaţie de 1 milion de euro, Allianz-Tiriac a devenit cel mai important susţinător al initiaţivei Fundaţiei Metropolis de a construi cea mai mare clinica de psihiatrie pediatrica din Bucureşti.

În plus, compania contribuie activ la un viitor sustenabil prin implicarea în activităţi de împădurire - 55.000 de puieţi forestieri plantaţi cu ajutorul angajaţilor voluntari.

Din 2021, Allianz-Ţiriac este partenerul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi al Comitetului Paralimpic Român şi asigurătorul sportivilor români, oferind produse şi servicii de asigurare pentru participarea sportivilor de performanţă la competiţiile locale şi internaţionale. În 2023 a asigurat peste 3.000 de participări pentru sportivii pe care îi susţine, iar în 2024 a fost asigurătorul oficial al #Team Romania la Paris şi a contribuit la recunoaşterea performanţelor sportive obţinute la Jocurile Olimpice, alături de Fundaţia Ţiriac, se precizează în comunicat.

Rolul Allianz-Ţiriac în dezvoltarea pieţei de pensii şi asigurări

Allianz-Ţiriac reprezintă un pilon important al sectorului de pensii şi asigurări din România, generând aproximativ 17% din impactul economic total al acestui sector.

Sectorul asigurărilor este un motor de creştere economică, contribuind cu stabilitate financiară şi protecţie împotriva riscurilor. De asemenea, Allianz-Ţiriac Pensii Private a asigurat stabilitatea pieţei de capital prin contribuţiile sale semnificative, finanţând mai mult de 10% din capitalizarea bursieră a României, un nivel dublu faţă de media europeană.

Prin aceste rezultate obţinute, Allianz-Ţiriac îşi reafirmă angajamentul de a contribui la o economie durabilă şi responsabilă, investind în proiecte care susţin dezvoltarea economică şi socială pe termen lung. În contextul actual, în care provocările economice şi sociale devin din ce în ce mai complexe, compania îşi propune să îşi intensifice eforturile de a sprijini comunităţile locale şi de a contribui la soluţionarea problemelor globale, cum ar fi schimbările climatice şi inegalitatea socială.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb