Allianz-Ţiriac anunţă despăgubiri plătite clienţilor în creştere cu 22%

F.D.
Investiţii Personale / 28 septembrie 2023

Virgil Şoncutean, CEO, Allianz-Ţiriac Asigurări

Virgil Şoncutean, CEO, Allianz-Ţiriac Asigurări

Allianz-Ţiriac a încheiat primul semestru din 2023 cu o creştere echilibrată a volumului de prime brute subscrise şi cu o contribuţie semnificativ mai mare asupra asiguraţilor săi, datorită despăgubirilor plătite în creştere. Peste 600 de milioane de lei s-au întors la asiguraţi şi terţi păgubiţi prin intermediul despăgubirilor plătite, în prima jumătate a acestui an, iar aproximativ 4 miliarde de lei au fost direcţionate în rezerve de daună, care garantează plăţile viitoare, conform angajamentelor asumate, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, subscrierile totale din asigurări generale şi de viaţă au cumulat 1,7 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2023, cu 11% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce despăgubirile plătite s-au majorat cu aproape 22%. Sumele din rezerve s-au majorat cu peste 17%.

"Performanţa Allianz-Ţiriac din prima jumătate a anului 2023 este o validare a eforturilor noastre constante pentru a furniza servicii de calitate. Numărul clienţilor care aleg să încheie asigurări Allianz-Ţiriac şi să se bucure de sprijinul nostru în momente dificile este în creştere. Trimestru după trimestru, sumele pe care le întoarcem clienţilor noştri sunt tot mai consistente, fiind un barometru clar al contribuţiei noastre în comunităţile din România. Din perspectiva portofoliului, ne mândrim cu o compoziţie echilibrată şi contribuţii semnificative la creştere dinspre toate segmentele de business relevante. Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără încrederea şi sprijinul clienţilor, colegilor şi partenerilor noştri, cărora le mulţumim", a declarat Virgil Şoncutean, CEO, Allianz-Ţiriac Asigurări.

Un volum de business în crestere, atât din perspectiva vânzărilor, cât şi a numărului de clienţi, înseamnă o acoperire mai mare împotriva riscurilor şi o contribuţie în creştere în economie, prin preluarea cheltuielilor financiare în locul asiguraţilor în cazul producerii pagubelor, arată sursa citată.

Rezultatele Allianz-Ţiriac din prima jumătate a anului sunt pozitive şi la nivelul profitabilităţii. Compania a raportat un rezultat net în valoare de peste 186 milioane de lei, ceea ce permite consolidarea capitalului pentru îndeplinirea planurilor de dezvoltare.

Asigurările de viaţă, sprint puternic şi creştere cu 22% a numărului de clienţi

Vânzările de asigurări de viaţă au crescut cu peste 17% în primul semestru din 2023 şi au ajuns să reprezinte 10% din subscrierile totale ale Allianz-Ţiriac. Asigurările de viaţă cresc consecvent ca urmare a atenţiei sporite atât în zona de produse şi servicii, cât şi în ceea ce priveşte distribuţia.

La finalul lunii iunie 2023, aproximativ 170.000 de persoane beneficiau de o asigurare de viaţă Allianz-Ţiriac, în creştere cu 22% faţă de 2022.

Pe segmentul persoanelor fizice, creşteri importante ale subscrierilor s-au remarcat pe segmentul asigurărilor de locuinţe, dar şi pe segmentul asigurărilor de sănătate, relatează sursa citată.

Allianz-Ţiriac mai menţionează că: "În ceea ce priveşte asigurările destinate companiilor, cele mai importante creşteri au fost înregistrate de asigurările de răspundere generală şi construcţii montaj, ca urmare a creşterii activităţii în zona proiectelor de infrastructură.

Din perspectiva ponderii în totalul subscrierilor, asigurările facultative cumulează 47%, fiind în creştere cu peste 12% faţă de primul semestru din 2022."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb