Alţi 21 de asiguratori, selectaţi de ASF în scopul evaluării situaţiei financiare şi a solvabilităţii

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 iulie 2015

Alţi 21 de asiguratori, selectaţi de ASF în scopul evaluării situaţiei financiare şi a solvabilităţii

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a selectat încă 21 de asiguratori pentru verificări amănunţite, după ce în primă fază 13 companii au fost auditate suplimentar, la solicitarea ASF, informează Mediafax.

Cele 21 de companii de asigurare sunt: ABC Asigurări - Reasigurări, Asito Kapital, Asigurare Reasigurare Asimed, ATE Insurance Romania, BCR Asigurări de Viaţă, BRD Asigurări de Viaţă, Certasig, Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance, Credit Europe Asigurări-Reasigurări, Ergo Asigurări de Viaţă, Eurolife ERB Asigurări Generale, Eurolife ERB Viaţă Asigurări de Viaţă, Fata Asigurări, Forte Asigurări, Garanta Asigurări, Gothaer Asigurări-Reasigurări, Grawe România Asigurare, Lig Insurance, Onix Asigurări, Signal Iduna, Uniqa Asigurări de Viaţă.

În prima fază cele 13 companii selectate pentru evaluare au fost Astra Asigurări, Generali România, Omniasig VIG, Allianz-Ţiriac Asigurări, Groupama România, Uniqa Asigurări, Asirom VIG, PAID România, Carpatica Asig, Exim România, Euroins România, AXA Life România şi NN Asigurări de Viaţă.

Cele 34 de companii deţin 95% din piaţa asigurărilor.

Pe piaţa românească activează 39 companii de asigurare.

Singurele companii care nu au fost auditate în prima fază şi nu vor fi auditate nici în cea de-a doua sunt Metropolitan Life, Porsche Asigurări, Cardif Assurances, Cardiff Insurance şi Aegon, care funcţionează în România ca branchuri.

Faţă de prima fază, procesul de selectare a auditorului nu va mai fi gestionat la nivel centralizat de către ASF, auditorii urmând să fie selectaţi de asiguratori. Totuşi, auditorul trebuie să fie diferit faţă de cel care auditează situaţiile financiare în mod normal. În plus, auditorii selectaţi pentru acest exerciţiu de către companii nu trebuie să fi fost auditori statutari în ultimii cinci ani.

De asemenea, testele de stres nu vor fi efectuate de consultantul ASF cum s-a întâmplat în prima fază, ci de companie şi auditori în baza metodologiei furnizate de ASF.

Procedura de selecţie şi contractarea auditorului independent se va face până la 31 iulie.

Exerciţiul BSRE desfăşurat cuprinde doi piloni principali: evaluarea activelor şi pasivelor şi calcularea indicatorilor potenţiali şi testul de stres.

Exerciţiul necesită o evaluare cuprinzătoare a solidităţii financiare şi a situaţiei solvabilităţii societăţii participante, care implică următoarele:

- analiza portofoliului de asigurări a fiecărei societăţi participante pentru a stabili obligaţiile ce decurg din contractele de asigurare, pentru a evalua gradul de adecvare a rezervelor tehnice şi pentru a avea o estimare întemeiată a valorii economice a rezervelor tehnice respective;

- evaluarea eficienţei transferurilor de risc către terţe părţi pentru riscurile care provin din contractele de (re)asigurare subscrise de către societate, inclusiv contractele de reasigurare finită;

- evaluarea adecvării principiilor de recunoaştere şi de evaluare aplicate elementelor de pasiv, inclusiv datoriile, altele decât rezervele tehnice, precum şi a activelor, inclusiv activele, altele decât cele care acoperă rezervele tehnice cu un accent special pe impactul operaţiunilor şi tranzacţiilor cu persoane fizice sau juridice care au legături strânse cu societatea participantă;

- evaluarea gradului de acoperire a rezervelor tehnice cu active admise pentru toate societăţile participante;

- evaluarea gradului de adecvare a fondurilor proprii ale societăţilor participante la cerinţele de solvabilitate, inclusiv în condiţiile unor scenarii adverse.

Data de referinţă a anlizei evaluărilor activelor şi pasivelor, precum şi a rezultatelor testelor de stres va fi 31 decembrie 2014, iar evaluarea va fi supusă auditului, contractat şi plătit în totalitate de către societatea participantă.

Evaluarea activelor şi pasivelor descrise se va desfăşura în perioada 1 august - 31 octombrie 2015 şi va fi efectuată în conformitate cu reglementările contabile în vigoare, cât şi cu standardele prevăzute de Directiva Solvabilitate II.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. umbla vorba ca bulgarasii o ard cu presiune pe la ASF, pe la partid (socialistii europeni..) ca cica a iesit mizeria la suprafata. se mira cineva ca Euroins e in faliment?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb