Producătorului de piese auto Altur Slatina (ALT) vrea să intre în piaţa energiei electrice, după cum reiese dintr-un raport publicat de companie la finele săptămânii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Conducerea societăţii a convocat acţionarii în data de 14 iunie pentru aprobarea completării obiectului de activitate al companiei cu producţia, transportul, distribuţia şi comercializarea energiei electrice. De asemenea, acţionarii vor mai avea pe masă completarea obiectului de activitate al Altur cu activităţi de colectare, tratare şi eliminare a deşeurilor nepericuloase.
La jumătatea lunii trecute, compania îşi suspendase temporar activitatea până la data de 1 mai, cu posibilitatea prelungirii perioadei, din pricina războiului din Ucraina ce a dus la întreruperea activităţii economice din acea ţară, precum şi la instituirea de sancţiuni de către comunitatea internaţională împotriva Federaţiei Ruse şi a Belarusului. Conform companiei, conflictul din Ucraina a generat lipsa comenzilor din partea clienţilor externi, ceea ce a dus la scăderea volumului activităţii de producţie. De asemenea, Altur suspendase temporar şi contractele individuale de muncă pentru o mare parte din salariaţi.
Până acum, producătorul de piese nu a anunţat că şi-a reluat activitatea la capacitate completă.
Anul trecut, compania a avut afaceri de 93,5 milioane de lei, cu 24% peste cele din 2020, şi o pierdere de 7,02 milioane de lei, mai mică decât cea din anul anterior, de 16,2 milioane de lei.
La începutul lunii martie, Mecanica Rotes, companie din acţionariatul căreia fac parte Swiss Capital, BRK Financial Group sau Adrian Andrici, avea 28,15% din Altur Slatina, în timp ce Adrian Andrici deţinea 27,86% din producătorul de piese auto.