Amazon întrerupe colaborarea cu poliţia americană în ceea ce priveşte soluţiile de recunoaştere facială

G.U.
Miscellanea / 11 iunie 2020

Amazon întrerupe colaborarea cu poliţia americană în ceea ce priveşte soluţiile de recunoaştere facială

Amazon a decis să renunţe temporar la furnizarea soluţiilor sale de recunoaştere facială către poliţia americană, conform News.ro.

Gigantul american a anunţat un memorandum la colaborarea cu departamentele de poliţie din Statele Unite, prin care întrerupe pentru un an accesul acestora la Rekognition, platforma Amazon de recunoaştere facială.

Decizia, care implică în mod evident argumente de marketing într-un moment în care tot mai multe companii încearcă să-şi promoveze imaginea prin asocierea cu lupta împotriva discriminării, vine la doar două zile după altă decizie similară, de răsunet, din partea IBM.

Marea diferenţă este că, spre deosebire de IBM care nu a reuşit până acum să ajungă să domine piaţa tehnologiilor de recunoaştere facială, Amazon chiar este unul din cei mai mari jucători de pe această piaţă.

Platforma Rekognition, ca şi altele din zona recunoaşterii faciale, este una controversată. Procesul de antrenare are suficiente defecte pentru ca recunoaşterea să nu fie făcută corect de multe ori şi, de alte ori, să genereze probleme de inegalitate şi discriminare.

Una din problemele acestor platforme vine din faptul că setul de imagini folosite pentru antrenarea algoritmului a fost compus de cele mai multe ori din imagini ale oamenilor albi, ceea ce a dus la o funcţionare diferită a algoritmului în funcţie de culoarea pielii.

Dincolo de problemele tehnologiei, decizia celor de la Amazon pare să aibă mai multă legătură cu poliţia şi cu felul în care poliţia o foloseşte. Amazon lasă de înţeles prin această decizie că nu se poate avea încredere în poliţia din Statele Unite legat de modul în care se foloseşte recunoaşterea facială.

Tot Amazon, care furnizează soluţii de recunoaştere facială poliţie de mai mulţi ani, a refuzat în mai multe rânduri să ia măsuri după ce au fost descoperite mai multe probleme concrete atât în felul în care este folosită de poliţie, cât şi în felul în care funcţionează această tehnologie în urma antrenării algoritmului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. populism corporational :

    "da bine" la ceilalti clientii sau oricum nu ii face sa "protesteze" impotriva firmei (mai ales cand faci gramezi de bani) pe "corectii" cu lozincile "corecte politic" de azi. 

    Corectii politic( !?) care reactioneaza ca in '38 si '39 si dupa , pe "undeva" in Europa antebelica si ca organizatile teroriste ce distrug tot ce nu este in concordanta cu "politica" si "ideologia" lor . 

    Daca pe meridianul "tau" iesi in strada referitor la ce s-a petrecut in SUA , pentru ca esti de acord cu eliminarea inechitatilor (PRINTRE care si rasismul), atunci DESCHIDE ochii mari (si capul daca ai ceva in el) si  

    1. NU distruge in jurul tau in numele unei idei corecte ;  

    2. vezi la "1 m" de tine daca nu cumva sunt "niscaiva" inechitati ;'  

    3. gandeste cu creierul din posesie; 

    Altfel esti o statistica , un simplu numar , al 383.267 -lea care ingenuncheaza si aduce flori din "respect" , dar nu vede copii care mor de foame sau sunt abuzati la 2 strazi de el , batranii care se chinuie in azilul de la perferia orasului , defavorizatii de soarta care stau cu mana intinsa pentru o bucata de paine , la poarta unui stadion plin de fanii unui raper , care au dat 200 dolari pe un bilet , sau la coltul unei strazi pline de clanuri imbecile si infractoare (de orice culoare si "provenienta" ) aia de iti vand prafuletul care te binedispune la party... 

    Daca esti de acord ca un film sa fie interzis , o carte sa fie "retrasa", o statuie sa fie daramata, stai in genunchi din "respect" si iesi in strada sa spargi o vitrina sau sa arunci cu pietre in politie, iar asta este tot ce poti pentru a obtine ceva ,... vai de viitorul nostru...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb