Ambasadoarea Franţei în România va efectua un turneu în Moldova

G.B
Miscellanea / 27 mai 2021

Ambasadoarea Franţei în România va efectua un turneu în Moldova

Ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, va efectua un turneu în oraşele Iaşi, Botoşani şi Suceava, pe 27 şi 28 mai, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la deschiderea antenei de la Iaşi a Institutului Francez din România şi pentru a inaugura în mod oficial Alianţa Franceză de la Suceava, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Cu ocazia acestei deplasări, astăzi, 27 mai, Ambasadoarea Franţei va participa la evenimentul care marchează aniversarea Institului Francez din Iaşi, oraş cu o importantă tradiţie francofonă.

Mâine, 28 mai, Auer va lua cuvântul în deschiderea colocviului anual internaţional francofon de la Iaşi, care are loc, în mod excepţional, în luna mai, din raţiuni sanitare, ediţiile precedente desfăşurându-se în martie, luna Francofoniei.

Tot mâine, Ambasadoarea Franţei va face o deplasare şi la Botoşani, unde va vizita Colegiul Naţional "A.T. Laurian", care a primit distincţia "LabelFrancEducation", marcă a calităţii învăţământului bilingv de limbă franceză. Tot cu această ocazie, doamna Laurence Auer îi va conferi doamnei Gabriela Mangir, profesoară de limba franceză la Colegiul Naţional "A.T. Laurian", însemnele de Cavaler al Ordinului Palmelor Academice/ Ordre des Palmes academiques, în semn de recunoaştere pentru activitatea sa în slujba Francofoniei.

În după-amaiza aceleiaşi zile, Ambasadoarea Franţei în România va inaugura Alianţa Franceză de la Suceava, în contextul în care Alianţele Franceze din România sărbătoresc anul acesta 30 de ani de existenţă. Create în spiritul solidarităţii care a urmat Revoluţiei din 1989, Alianţele Franceze au fost susţinute de alte asociaţii franceze şi autorităţile locale. Alianţa Franceză din Suceava este a cincea din România, după cele din Piteşti, Ploieşti, Constanţa şi Braşov. Cu această ocazie, doamna Laurence Auer îi va conferi însemnele de Cavaler al Legiunii de Onoare doamnei profesor universitar Sanda-Maria Ardeleanu, preşedinte de onoare al Alianţei Franceze din Suceava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb