AMCHAM ROMÂNIA: Europa, cea mai profitabilă destinaţie pe termen lung pentru investitorii americani

Ioana Dogaru
Miscellanea / 13 octombrie 2015

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) a promovat importanţa consolidării relaţiilor economice transatlantice în cadrul unei conferinţe organizate la Bucureşti în data de 13 octombrie 2015, cu participarea economistului american Joseph Quinlan, autorul studiului The Case for Investing în Europe - Why U.S. Firms Should Stay the Course, informează un comunicat de presă AmCham.

Potrivit raportului promovat de AmCham, atuurile care fac din Europa cea mai profitabilă destinaţie pentru investiţiile americane, includ între altele faptul că Uniunea Europeană are una din cele mai mari şi mai solide economii pe plan mondial, faptul că 15 din primele 25 de ţări cele mai favorabile investiţiilor sunt în Europa, conform unui clasament realizat de Banca Mondială, sau faptul că multe din economiile europene se numără printre cele mai competitive la nivel mondial (6 din top 10). În plus, Europa a înregistrat progrese importante din punct de vedere al inovaţiei şi activităţilor cu valoare adăugată mare (knowledge-based activities).

"Europa contează", mesajul ferm al studiului The Case for Investing in Europe pentru investitorii americani a fost susţinut de autor în cadrul conferinţei de la Bucureşti, Joseph Quinlan.

Acesta şi-a exprimat convingerea că "relaţiile economice transatlantice merită toate eforturile celor doi parteneri comerciali de a depăşi actualele provocări, prezenţa deja masivă a investiţiilor americane în Europa, conferind acestei regiuni cea mai mare influenţă externă asupra bunăstării companiilor americane. Oportunităţile care se conturează în cadrul Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii - TTIP vor aduce beneficii nu doar Europei şi SUA, acordul fiind unul critic pentru bunăstarea economiei globale pe termen lung."

Referitor la atractivitatea României pentru investiţii americane, Excelenţa Sa dl. Hans Klemm, Ambasadorul SUA la Bucureşti prezent la eveniment, a punctat: "România este binecuvântată cu resurse considerabile. Având o populaţie extrem de educată, poliglotă, cu cunoştinte tehnice, România are atuurile necesare pentru a atrage investitori şi a reprezenta o rampă de lansare pentru investitori în regiune. Această ţară are de asemenea norocul de a avea o diversitate de resurse naturale: energie, agricultură, silvicultură. Totodată, poziţia sa geografică strategică prezintă un mare potenţial. Situată la graniţa Uniunii Europene, România reprezintă un punct de răscruce între nord, sud, est şi vest. Conştienţi că localizarea României facilitează legături economice mai strânse cu ţările aspirante la statutul de membru UE şi nu doar, investitorii inteligenţi şi-ar dori o Românie transparentă, stabilă şi previzibilă. România ar trebui să caute, să stimuleze şi să asigure investiţii care ar aduce beneficii cetăţenilor săi prin crearea de locuri de muncă şi accesul la surse sigure de energie".

În cadrul conferinţei, mesajul cheie al AmCham Romania exprimat de Preşedintele organizaţiei, Daniela Nemoianu a vizat necesitatea ca România să nu rămână doar un beneficiar al statutului de membru UE, ci să devină un contributor activ la competitivitatea economică a Europei.

Daniela Nemoianu a declarat: "România trebuie să contribuie la creşterea competitivităţii globale a Europei şi să se poziţioneze ca un stat membru UE responsabil şi capabil să îşi îndeplinească responsabilităţile, prin valorificarea punctelor forte şi a avantajelor strategice. Credem cu tărie că viitorul economic al României nu este legat doar de performanţa economică a marilor companii multinaţionale prezente aici, ci şi de succesul antreprenorilor şi IMM-urilor capabile să concureze pe plan local şi internaţional."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb