AMNESTY: Distribuţia incorectă a vaccinurilor este o încălcare a drepturilor omului

J.P.
Internaţional / 24 septembrie 2021

Distribuţia incorectă a vaccinurilor este o încălcare a drepturilor omului

Amnesty International acuză ţările bogate şi companiile farmaceutice de încălcări ale drepturilor omului în legătură cu distribuţia incorectă a vaccinurilor, relatează DPA, citat de Agerpres.

Faptul că ţările bogate acumulează vaccinuri împotriva coronavirusului în timp ce milioane de oameni din ţările mai sărace aşteaptă şansa de a fi vaccinaţi este inacceptabil, a declarat secretarul general al Amnesty International Agnes Callamard într-un briefing al asociaţiei jurnaliştilor ACANU vineri la Geneva.

Ea a criticat pe nume companiile farmaceutice BioNTech, Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson, pe care le-a acuzat că păstrează vaccinurile în cantitate foarte mică din lăcomie şi profit pentru a putea să obţine preţuri ridicate.

Callamard a cerut companiilor să renunţe la patente şi să permită mai multor firme să producă vaccinuri. De asemenea, ele ar trebui să lase cel puţin jumătate din producţia lor la preţ de cost pentru ţările mai sărace. Ea a cerut de asemenea ca guvernele să transfere imediat stocurile lor către ţările mai sărace.

Potrivit companiei de analiză a datelor Airfinity, termenul de valabilitate a peste 100 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 la nivel mondial va expira la sfârşitul anului.

Dacă nu sunt redistribuite de urgenţă, vaccinurile se vor pierde.

Peste 40% din aceste doze de vaccin se află în UE, a raportat compania la începutul acestei săptămâni.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Si distribuirea prin forta tot o incalcare a drepturilor omului.

    1. Nu te forțează nimeni să te vaccinezi. Confunzi cu medicamentele ce-ți sunt administrate la psihiatrie pentru siguranța ta și a celor din jur.

    CATE DREPTURI ALE OMULUI MAI SUNT RESPECTATE AZI?!

    Cata generozitate si cate principii la globalistii astia satanisti, atunci cand e vorba de distribuirea uniforma si echitabila a "dozelor mortii! Doar populatiile din tarile bogate si medii, sa beneficieze de "moartea din seringa"? Noo! Trebuie sa beneficieze si amaratii, ca sa aiba parte si astia de o moarte mai rapida!

    1. ROFL

    deci noi avem vaccinuri berechet dar suntem "destepti", nu ca prostii de vestici care se vaccineaza peste 75%, in timp ce restul lumii care s-ar vaccina imediat, daca ar avea norocul sa aibe vaccinuri , nu au. O dovada in plus ca la marea majoritate a populatiei lipseste gandirea critica si sunt analfabeti functionali. Rata de vaccinare este direct proportionala cu bunastarea. Cei care o duc bine sunt vaccinati spre 80%, cei saraci si prosti ca noi, la vreo 27%

    1. Doamna Amnesty are dreptate. Cei putini si prosti, care o duc bine si se vaccineaza, au rata de supravietuire net superioara celor multi si inteligenti, care traiesc greu si refuza sa se vaccineze.

      Daca vaccinul s-ar da democratic, la crisma din sat, cu un toi de tuica, drepturile inteligentilor n-ar mai fi incalcate. Singura problema ar fi numarul de toiuri. In functie de nationalitate, cultura (nu in sens de Mozart) si specific local. 

    Mai un pic si Coca Cola devine un drept al omului. Hai sa nu diluam conceptul.

    Nu pica oamenii pe strada de Corona prin alte tari mai sarace. De bine de rau se rezista cam peste tot pe glob. 

    Dreptul la libertate, interzicerea sclaviei, dreptul la demitate, dreptul la proprietate nu se compara cu primirea unui vaccin pentru o boala totusi supravietuibila. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb