"Amonil" îşi "negociază" reluarea activităţii, condiţionată de preţul gazului metan

Tiberius Chesoi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 aprilie 2007

Acţionarii "Amonil" au decis în AGA din 2 aprilie începerea negocierii preţului de achiziţie al gazului metan cu mai multe societăţi, în vederea reluării producţiei. Societatea şi-a întrerupt activitatea în luna noiembrie 2006, tocmai din cauza preţului ridicat al gazelor.

Producătorul de îngrăşăminte şi produse azotoa­se este în litigiu cu SC "Distrigaz Sud" din cauza unor datorii, însumând facturi restante pentru furnizarea gazului metan, pentru care furnizorul a formulat cerere de sechestru asigurător. Referitor la acestea, acţionarii au decis să încerce rezolvarea pe cale amiabilă a litigiului, prin garantarea datoriei cu ipoteci pe imobile aflate în proprietatea "Amonil" şi stabilirea unui grafic de reeşalonare a datoriei reale în rate lunare egale, pe o perioadă de 36 luni până la 48 luni.

"Amonil" doreşte să negocieze cu "Distrigaz" asigurarea unui preţ de vânzare rezonabil al gazului metan pentru reluarea procesului de producţie.

Societatea a specificat că firma "Ameropa" din Elveţia s-a arătat interesată să încheie un contract de procesare a gazului metan şi este de acord să negocieze cu "Distrigaz Sud" preluarea şi soluţionarea datoriilor "Amonil" către aceasta.

De asemenea, producătorul de îngrăşăminte a întreprins şi alte acţiuni pentru obţinerea unui preţ convenabil al gazului metan. Astfel, consumatorii mari de gaz, printre care şi societatea, au obţinut de la Ministerul Economiei şi Comerţului promisiunea că vor beneficia de reduceri mai mari la preţul de achiziţie al gazului metan de la societatea de stat "Romgaz" Mediaş. "Amonil" a început negocierile şi cu alţi furnizori de gaz, cum ar fi "Petrom" şi "Darom Gaz International".

Compania are un capital social de 111.265.809,10 lei împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 0,10 lei/titlu şi este listată la BVB în categoria a doua, sub simbolul AMO. La 31 octombrie 2006, acţionarii principali societăţii erau "Eurotrading Chemicals" (28,15% din acţiunile AMO) şi "Romferchim" (28,49%).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ar fi bine ca acest combinat sa si reia activitatea,,e foarte impotant ptr agricultura tarii si ptr cei care si au piedut locurle de munca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb