AMRCR: Rezilienţa - temă şi preocupare de actualitate

F.D.
Miscellanea / 16 mai

George Bădescu, director executiv AMRCR

George Bădescu, director executiv AMRCR

AMRCR a dezvoltat un parteneriat cu Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă (E-ARC), entitate de cercetare, analiză şi instruire în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Printre priorităţile acestei colaborări se numără şi consolidarea rezilienţei comunităţilor locale, concretizată prin elaborarea de către E-ARC a Ghidului pentru Situaţii de Criză, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Acest demers sprijinit de AMRCR la nivel naţional, constă în informarea cetăţenilor prin materiale în format electronic şi tipărit, transmise către audienţele stabilite de E-ARC ca public ţintă. Scopul urmărit este acela de conştientizare în rândul populaţiei privind importanţa pregătirii din timp pentru orice situaţie sau scenariu şi familiarizarea cu modalităţile de răspuns pentru eventualitatea în care potenţiale surse de instabilitate ar evolua în crize majore de natură a afecta desfăşurarea normală a vieţii cetăţenilor sau funcţionării optime a sistemului instituţional.

"Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România AMRCR rămâne fidelă misiunii sale de fi un partener de încredere pentru România prin contribuţia la dialogul dintre companiile de retail şi mediul public, dar şi prin susţinerea comunităţilor locale.

Marile magazine sunt prezente la nivel naţional, în anumite comunităţi rurale fiind singurul sau principalul angajator, şi reprezintă în continuare un factor de dezvoltare, integrator al celor mai recente inovaţii din domeniul tehnologiei, care creează în permanenţă noi oportunităţi de colaborare cu antreprenorii şi producătorii locali", se arată în comunicat.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România recunoaşte importanţa parteneriatului şi relaţiei reciproc benefice cu comunităţile locale şi consideră prioritară consolidarea rezilienţei acestora în faţa oricăror evenimente cu potenţial disruptiv. Acest fapt este cu atât mai necesar în contextul actual, marcat de evoluţii geopolitice atât în zona de proximitate cât şi în alte zone, dar cu potenţial inflamator global. Toate acestea menţin o presiune asupra funcţionării normale a lanţurilor de aprovizionare, iar rezultanta este perpetuarea unei stări de alertă cu privire la efecte colaterale în zona securităţii alimentare şi stabilităţii parametrilor operaţionali şi financiari.

La elaborarea Ghidului realizat de către E-ARC, au mai contribuit Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Apărării Naţionale. Ghidul este disponibil în format tipărit, dar şi în format electronic, pe site-ul E-ARC şi al mai multor instituţii publice. Pentru moment, Ghidul este disponibil doar în limba română, dar sunt în lucru şi variantele în limbi de circulaţie regională şi internaţională.

"AMRCR îşi asumă rolul de partener fidel şi loial în proiecte care să contribuie la consolidarea comunităţilor locale, precum şi la orice efort instituţional care urmăreşte stabilirea unor mecanisme utile în vederea prevenirii unor situaţii potenţial instabile, confuze sau ambigue în ceea ce priveşte securitatea alimentară", a declarat George Bădescu, director executiv AMRCR.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb