ANA BIRCHALL, PSD: "Directiva 96/71/CE încalcă libera circulaţie şi mobilitatea lucrătorilor"

Amalia Pană
Politică / 13 aprilie 2016

Propunerea Comisiei Europene de modificare a Directivei 96/71/CE privind detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii încalcă libera circulaţie şi mobilitatea lucrătorilor, iar votul din plen confirmă "cartonaşul galben" acordat de Comisia pentru afaceri europene, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat în favoarea avizului motivat negativ în cazul propunerii de modificare a Directivei 96/71/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 16 decembrie 1996, în unanimitate, cu 207 voturi pentru.Prin votul din plen, Camera Deputaţilor a confirmat "cartonaşul galben" pe care Comisia pentru afaceri europene l-a acordat în şedinţa de săptămâna trecută propunerii de modificare a Directivei 96/71/CE.

"Comisia noastră şi-a asumat adoptarea cu prioritate a unei opinii privind propunerea de modificare a Directivei 96/71/CE, publicată de Comisia Europeană pe 8 martie, şi a tras un semnal de alarmă că această propunere de revizuire, în forma prezentată de CE, riscă să pună bariere serioase în calea liberei prestaţii a serviciilor şi a mobilităţii forţei de muncă, afectând grav principiile fundamentale care stau la baza construcţiei europene. Apreciez votul din Camera Deputaţilor prin care a fost acordat un aviz motivat negativ privind propunerea de modificare a Directivei 96/71/CE referitoare la detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii. Prin avizul motivat negativ de astăzi, echivalentul unui unui «cartonaş galben», atragem atenţia că se încalcă principiul subsidiarităţii, iar în cazul în care ar fi adoptată la nivelul Uniunii Europene în această formă, va exista un pericol real de încălcare a principiului liberei prestaţii a serviciilor şi a mobilităţii forţei de muncă, ceea ce afectează implicit şi buna funcţionare a pieţei interne a UE", a declarat Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

Avizul motivat negativ acordat de Comisia pentru afaceri europene, confirmat prin votul de astăzi din Camera Deputaţilor, a fost transmis Guvernului României. Ana Birchall face un apel către Executiv să ţină cont în negocierile pe care le va purta cu Comisia Europeană şi instituţiile europene de avizul din Parlament, pentru a apăra astfel drepturile lucrătorilor români.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb