Analiştii, sceptici faţă de guvernul mărit

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Politică / 20 decembrie 2012

Analiştii sunt sceptici cu privire la impactul pozitiv pe care noua structură guvernamentală ar urma să o aibă asupra activităţii economice. Aurelian Dochia ne-a declarat că nu vede utilitatea creşterii numărului de ministere şi consideră că raţiunea politică, nu cea economică, a fost cea care a dominat procesul de constituire a noului Executiv. "Existenţa mai multor ministere cu preocupări aparent similare face să fie necesar să treacă o perioadă de timp până când se vor împărţi sarcinile", consideră domnia sa. O altă problemă care ar putea să apară constă în dificultatea coordonării activităţii la nivel guvernamental, a adăugat analistul economic.

O bună parte a anului viitor va reprezenta o perioadă de rodaj pentru noul Executiv, însă este posibil ca presiunile economice, precum şi cele externe, din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Uniunii Europene (UE), să determine noii guvernanţi să accelereze adoptarea de măsuri concrete, ne-a mai precizat Aurelian Dochia.

Dragoş Cabat consideră că nu era necesară crearea de noi minis­tere, aceasta venind ca urmare a împărţirii la un număr mai mare de oameni a aceloraşi activităţi. "Sper ca noul Guvern să ia măsurile adecvate, însă nu văd posibilă o îmbunătăţire substanţială a situaţiei economice, în următorul an", ne-a declarat domnia sa.

Cel mai benefic lucru pe care Executivul îl poate face este să se retragă într-o măsură cât mai mare din economie, pentru a lăsa loc iniţiativelor private, este de părere Florin Cîţu. "Nu de la Guvern trebuie să vină soluţiile de dezvoltare a economiei, ci de la mediul privat. Autorităţile trebuie să nu blocheze iniţiativele private", susţine domnia sa. Dimensiunea noului Executiv, precum şi orientările de politică economică diferite ale unor miniştri cu atribuţii apropiate va face ca adoptarea de decizii să reprezinte un experiment de urmărit, ne-a mai declarat Florin Cîţu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb