ANALIZĂ DEALOGIC: Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor mondiale a scăzut cu 27%

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 aprilie 2008

Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor mondiale a scăzut cu 27%

În perioada 2 ianuarie - 17 aprilie 2008, aceste tranzacţii au însumat 1.000 de miliarde de dolari Anul acesta a fost înregistrat un număr record de fuziuni şi achiziţii

Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor care au avut loc la nivel mondial de la începutul aces-tui an a atins, la data de 17 aprilie, o mie de miliarde de dolari, anunţă firma de consultanţă "Dealogic". Potrivit specialiştilor companiei, în 2008 au fost necesare 107 zile pentru atingerea acestui nivel, faţă de numai 85 de zile în 2007, respectiv 93 de zile în 2006. Aşadar, în perioada scursă din 2008, valoarea fuziunilor şi achiziţiilor s-a redus cu 27% faţă de intervalul similar din 2007.

"Dealogic" arată că, în acest an, fuziunile şi achiziţiile au fost afectate de temerile privind posibilitatea intrării economiei americane în recesiune, de turbulenţele de pe pieţele financiare şi de scăderea pieţelor bursiere.

Din cauza lipsei de lichidităţi, valoarea fuziunilor şi achiziţiilor încheiate de la începutul anului până în prezent de fondurile de investiţii a scăzut cu 65% faţă de perioada similară a anului trecut, însumând 63,1 miliarde de dolari.

Chiar dacă valoarea fuziunilor şi achiziţiilor a scăzut comparativ cu 2007, numărul operaţiunilor de acest tip a ajuns, în 2008, la cifra record de 11.286, cel mai mare nivel înregistrat vreodată. Sectorul produselor de larg consum a fost cel mai atractiv pentru fuziuni şi achiziţii, urmând apoi sectorul financiar şi cel al tehnologiei, potrivit "Dealogic".

Pe piaţa din SUA, volumul total al fuziunilor şi achiziţiilor a scăzut cu 28%, la 525,1 miliarde de dolari. Un declin sever, de 86%, a fost înregistrat în cazul tranzacţiilor încheiate de fondurile de investiţii.

La nivel mondial, valoarea achiziţiilor şi fuziunilor efectuate de corporaţii a scăzut cu 17%, dar a crescut cu 2% în SUA.

Specialiştii "Dealogic" anticipează că, în trimestrele următoare, nu va avea loc o redresare pe segmentul fuziunilor şi achiziţiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb