ANALIZĂ MARKET RESEARCH FUTURE Piaţa construcţiilor uscate va depăşi 102 miliarde dolari în 2027

A.V.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Construcţii / 12 august 2021

Piaţa construcţiilor uscate va depăşi 102 miliarde dolari în 2027

Domeniul va avea o creştere anuală compusă de 5,1%, în perioada 2020 - 2027

Piaţa globală a construcţiilor uscate, evaluată la 79,7 miliarde de dolari în 2019, este aşteptată să ajungă la 102,8 miliarde de dolari în 2027, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 5,1% în perioada 2020 - 2027, conform unei analize Market Research Future.

Aceasta menţionează că perspectivele pieţei construcţiilor uscate sunt promiţătoare, creşterea sa fiind susţinută de factori precum extinderea popularităţii betonului uscat în ultimii ani. În plus, adoptarea la scară tot mai largă a metodelor de construcţie uscată pentru construcţiile comerciale, alături de creşterea economiei globale şi realizarea de investiţii substanţiale în dezvoltarea industriei construcţiilor, influenţează sectorul analizat.

Potrivit Market Research Future, piaţa va accelera şi mai mult în viitorul apropiat, în baza cererii mari şi a adoptării tehnicilor de construcţie uscate în ridicarea clădirilor verzi şi a structurilor durabile.

Tehnica de construcţie uscată - pionierul standardelor globale în construcţiile premium

Tehnica de construcţie uscată (Dry Construction Technique - DCT) se referă la metodele avansate de construcţie utilizate pentru reducerea consumului de beton şi impactul acestuia asupra mediului. Tehnica de construcţie uscată este, conform sursei, pionierul standardelor globale în construcţiile premium. DCT implică utilizarea de piese de construcţii uşoare, cum sunt pereţii interiori, tavanele şi podelele din plăci tencuite sau din microfibră, asamblate în momentul instalării.

Metoda de construcţie uscată câştigă popularitate faţă de cea cu alte materiale din beton, datorită cererii crescânde de rentabilitate, durabilitate ridicată, uşurinţă în întreţinere şi economii de costuri.

Industria de profil, susţinută de iniţiative guvernamentale

Iniţiativele guvernamentale care sprijină promovarea utilizării, adoptarea şi investiţiile în tehnicile avansate de construcţie în proiectele de dezvoltare a infrastructurii sunt factori care generează creşterea segmentului construcţiilor uscate, potrivit Market Research Future, care adaugă: "Mai mult, investiţiile majore în cercetare şi dezvoltare realizate de companiile de specialitate confirmă extinderea construcţiilor uscate. Ţările emergente au numeroase oportunităţi neexploatate pe această piaţă".

Pe de altă parte, creşterea pieţei de profil este limitată de investiţiile iniţiale necesare pentru implementarea tehnicilor noi de construcţie, care sunt costisitoare, subliniază sursa.

Market Research Future menţionează, însă, că proprietăţile metodelor de construcţie uscată permit optimizarea lucrărilor de construcţii, iar practicile durabile şi ecologice urmate în construcţia uscată vor ajuta la obţinerea mai rapidă a autorizaţiilor de construcţie.

În plus, progresele tehnologice vor eficientiza procesele de lucru şi vor ajuta constructorii în adoptarea noilor metode.

Analiza anticipează că regiunea Asia-Pacific domină piaţa mondială a construcţiilor uscate datorită creşterii economice rapide şi a numărului tot mai mare de proiecte de infrastructură susţinute de investiţii uriaşe.

Conform Market Research Future, America de Nord se situează pe locul al doilea în ceea ce priveşte valoarea pieţei construcţiilor uscate la nivel global, în baza unei conştientizări tot mai mari în rândul consumatorilor cu privire la beneficiile şi adoptarea tehnicilor de construcţie uscată pentru clădirile comerciale şi rezidenţiale.

Europa este, la rândul său, o piaţă a construcţiilor uscate profitabilă, cu un potenţial ridicat de creştere, notează analiza, menţionând că în regiune există un interes crescut pentru tehnicile de construcţie moderne. Economia în expansiune a regiuni creează, potrivit sursei, oportunităţi semnificative în Germania, Italia şi Franţa, ţări care au cote considerabile pe segmentul analizat.

Marii jucători din domeniu sunt, potrivit Market Research Future: Saint-Gobain (Franţa), Etex (Belgia), Xella Group (Germania), Radman's Building Services (Croaţia), Georgia-Pacific (SUA), Knauf Gips KG (Germania), USG Boral (Singapore), Beijing New Building Materials Public Ltd. (China), Dry Construction Ltd. (Marea Britanie), Winstone Wallboards Ltd. (Noua Zeelandă), Siamatras (Grecia), Pabco Gypsum (SUA), AWI Licensing LLC (Pennsylvania).

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb