Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 11 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 12 februarie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au încheiat săptămâna cu evoluţii volatile, scăderile iniţiale fiind urmate de o tendinţă susţinută de apreciere după ce demisia preşedintelui egiptean Hosni Mubarak a alimentat aşteptările investitorilor privind o stabilizare rapidă a situaţiei din Egipt şi datele macroeconomice publicate în SUA au indicat continuarea procesului de redresare a celei mai mari economii mondiale.

    Preturile de producţie din Marea Britanie au avansat în ianuarie de două ori mai rapid decât aşteptările analiştilor economici, alimentând speculaţiile privind o iminenţă a restrângerii politicii monetare a Băncii Angliei pentru limitarea presiunilor inflaţioniste. Preţurile de producţie au avansat cu 1 faţă de luna decembrie, în care creşterea fusese de 0.4%, în condiţiile unor estimări medii ale economiştilor de 0.5%. Faţă de anul anterior, creşterea preţurilor de producţie a fost de 4.8%, cel mai mare salt din ultimele opt luni.

    Axel Weber, preşedintele Băncii Centrale a Germaniei, a pus capăt speculaţiilor privind renunţarea la candidatura pentru conducerea Băncii Centrale Europene anunţând că va demisiona de la conducerea Bundesbank la sfârşitul lunii aprilie. Decizia invalidează aşteptările anterioare ale pieţelor privind succesorul lui Jean-Claude Trichet la conducerea ECB şi ar putea afecta negativ evoluţia monedei unice europene în perioada următoare.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb