ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 17 martie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 18 martie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene şi-au întrerupt astăzi seria de evoluţii negative, realizând creşteri de peste un procent în contextul unui început de stabilizare a situaţiei din Japonia şi a aşteptărilor mixte ale investitorilor privind opţiunile Băncii Centrale Europene cu privire la

    evoluţia politicii monetare în următoarele luni. Sectoarele energetic şi de materii prime au realizat creşteri semnificative, indicii DJ Stoxx Basic Resources şi DJ Stoxx Oil & Gas avansând cu 2.69%, respectiv 2.17%.

    Indicele DJ Stoxx Insurance a corectat din scăderile suferite după cutremurul din Japonia, avansând astăzi cu 2.91%. Indicele VSTOXX al volatilităţii opţiunilor cu suport DJ Euro Stoxx 50 a coborât la rândul său cu 13% până la 30.61, o corecţie a trendului ascendent din ultima perioadă a percepţiei investitorilor privind riscurile de pe piaţa de capital. Spania a vândut astăzi obligaţiuni la termen de 10 şi 30 de ani în valoare totală de 4.1 miliarde de euro, profitând de scăderea costurilor de finanţare. Randamentul mediu pentru notele la 10 ani a fost de 5.162% faţă de 5.2% la licitaţia din 17 februarie, iar randamentul bondurilor la 30 de ani a coborât la 5.875% de la 5.957% luna trecută.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb