ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 23 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 24 februarie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au încheiat sesiunea de astăzi cu scăderi importante, fiind afectate negativ de escaladarea tensiunilor din Libia, care ar putea afecta negativ exporturile celui de-al treilea producător de petrol din Africa.

    O potenţială întrerupere a livrărilor de petrol şi gaze ale Libiei ar afecta negativ costurile energiei din ţările europene şi ar influenţa semnificativ activitatea companiilor cu prezenţă importantă în Libia,

    precum Eni SpA sau OMV AG. Continuarea creşterii cotaţiei petrolului ar aduce cu sine presiuni inflaţioniste suplimentare care ar putea determina autorităţile monetare europene să opteze pentru creştere mai devreme decât se anticipa a dobânzilor de referinţă. Acest lucru se coroborează cu declaraţiile recente ale oficialilor Băncii Centrale Europene privind necesitatea ca aceasta să răspundă flexibil la creşterea inflaţiei. De asemenea, minutele şedinţei din februarie a Băncii Angliei au indicat că doar cinci din cei opt membri ai comitetului director au votat pentru menţinerea dobânzii de referinţă neschimbată, faţă de şase în şedinţa din luna ianuarie. Atât lira sterlină cât şi euro s-au apreciat astăzi în raport cu dolarul american.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb