Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 24 ianuarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 25 ianuarie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au înregistrat astăzi evoluţii mixte, cu scăderi în prima parte a zilei şi reveniri în a doua parte a zilei pe fondul aşteptărilor optimiste ale investitorilor privind datele economice urmând a fi publicate mâine în SUA. Indicii principalelor pieţe vest-europene au încheiat ziua în creştere, excepţiile fiind indicele spaniol IBEX (-0.13%) şi cel olandez AEX (-0.02%).

    Indicele compus pentru sectoarele de producţie şi servicii din zona euro publicat de Markit Economics a avansat în ianuarie până la 56.3 de la 55.5 în decembrie 2010, atingând cel mai ridicat nivel din

    ultimele şase luni. Creşterea a fost dată de sectorul serviciilor, componenta acestuia avansând de la 54.2 la 55.2; în contrast, componenta sectorului de producţie a coborât de la 57.1 la 56.9 (valorile peste 50 indică o creştere sectorială). Ritmul de creştere al sectorului de producţie a suferit încetiniri în cele două economii principale ale zonei euro - Germania (60.2 faţă de 60.9 în decembrie) şi Franţa (54.3 faţă de 57.2 anterior). Comenzile industriale din zona euro au avansat în noiembrie cu 2.1% faţă de octombrie, mai mult decât aşteptările de 1.4% ale analiştilor.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb