Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 4 martie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 5 martie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au început ultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii în creştere, în contextul aşteptărilor inflaţioniste promovate de evoluţia preţului petrolului, însă au suferit scăderi abrupte după ce oficialii Federal Reserve au semnalat posibilitatea ca banca centrală americană să îşi întrerupă abrupt în luna iunie programul de achiziţie de obligaţiuni. Sectorul financiar a suferit una dintre cele mai importante scăderi ale zilei, indicele Stoxx 600 Banks coborând cu 1.43%; evoluţii negative importante au fost înregistrate şi de sectoarele de materii prime, construcţii şi producţie industrială.

    Indicele preţurilor la locuinţe publicat de divizia ipotecară Halifax a Lloyds Banking Group a înregistrat în februarie cea mai mare scădere procentuală din ultimele 16 luni, declinul de 0.9% eliminând avansul de 0.8% realizat în luna ianuarie.

    Evoluţia are un efect negativ asupra aşteptărilor investitorilor privind începerea în viitorul apropiat a retragerii de către Banca Angliei a măsurilor de stimulare economică. Portugalia ar putea recurge în următoarele săptămâni la ajutorul financiar al Uniunii Europene, creşterile costurilor sale de finanţare din ultimele săptămâni urmând probabil a se accentua în urma declaraţiilor de ieri ale preşedintelui ECB Jean-Claude Trichet privind posibilitatea unei creşteri a dobânzii de referinţă în luna aprilie.

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb