Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 8 iunie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 9 iunie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene şi-au continuat şi astăzi evoluţiile descendente, principalii indici occidentali coborând cu peste o jumătate de procent după o zi consistent negativă. Cotaţia monedei europene a înregistrat astăzi o volatilitate relativ ridicată, realizând o creştere abruptă faţă de francul elveţian în urma speculaţiilor privind un nou val de intervenţii pe piaţa forex a Băncii Centrale a Elveţiei.

    Analiştii agenţiei de rating Fitch Ratings au declarat că Marea Britanie are nevoie de o accelerare a planurilor de reducere a deficitului bugetar şi de o consolidare a strategiei fiscale pe termen mediu şi lung. O ajustare în acest domeniu este critică pentru menţinerea rating-ului AAA al ţării, în condiţiile îngrijorării actuale a investitorilor privind riscurile legate de datoria publică din economiile dezvoltate. Estimarea guvernamentală de creştere economică a Elveţiei în 2011 a fost ajustată în scădere astăzi, în

    contextul evoluţiei cursului de schimb valutar care dezavantajează semnificativ exporturile. Creşterea PIB din anul viitor ar fi putea fi de 1.6% faţă de cifra de 2% avansată anterior.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb