ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 9 martie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 10 martie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au înregistrat astăzi evoluţii predominant negative, afectate de scăderile suferite de companiile din sectoarele de materii prime, energie şi tehnologia informaţiei. Cotaţia contractelor futures de petrolul a continuat să se aprecieze pe piaţa londoneză, pe fondul continuării luptelor din Libia şi a temerilor privind potenţialul de extindere a instabilităţii politice şi la alte ţări exportatoare de petrol din regiune.

    Conform declaraţiilor Autorităţii Bancare Europene, testele de stres pentru sectorul bancar vor include în acest an criterii mai stringente de adecvare de capital faţă de cele folosite în 2010. Scenariile luate în calcul ar include, conform surselor citate de Bloomberg News, o contracţie de 0.5% a economiei zonei euro şi o scădere de 15% a pieţelor europene de capital; de asemenea, autorităţile iau în calcul

    excluderea capitalului hibrid din categoriile de capital permise pentru satisfacerea criteriilor de stres. Portugalia a vândut astăzi obligaţiuni cu o dobândă de 5.45% şi maturitate de 30 de luni în valoare de un miliard de euro la un randament mediu de 5.993%. Nivelul ridicat al randamentului cerut de investitori creşte probabilitatea accesării de către Portugalia a fondurilor de asistenţă ale Uniunii Europene în următoarele luni în cazul menţinerii costurilor de finanţare la acest nivel.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb