Analiză WBS Jurnal bursier - Europa--27 ianuarie

WBS
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 28 ianuarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au scăzut astăzi în urma mesajelor lansate de oficialii europeni privind o posibilă accelerare a retragerii măsurilor de stimulare economică în următoarele luni şi a declaraţiilor privind situaţia economică precară a Greciei.

    Bondurile la 10 ani ale Greciei au înregistrat scăderi abrupte după ce Comisia Europeană a declarat că măsurile luate de guvernul elen nu sunt suficiente pentru limitarea deficitului bugetar record al ţării. Randamentul bondurilor greceşti la 10 ani a atins cel mai ridicat nivel de la formarea uniunii monetare europene, crescând cu 0.44% până la 6.68%. Diferenţa de randament faţă de bondurile germane cu aceeaşi maturitate a atins 350 de puncte de bază, cel mai ridicat nivel de după 1998. Oficialii greci au negat astăzi un raport din Financial Times potrivit căruia guvernul ar încerca să ofere spre vânzare Chinei bonduri în valoare de 25 de miliarde de euro.

    Axel Weber, membrul german al consiliului Băncii Centrale Europene, a declarat astăzi că banca va retrage o parte din măsurile excepţionale de stimulare economică pe măsură ce economia zonei euro îşi va reveni, indicând că astfel de retrageri ar putea avea loc chiar în prima jumătate a acestui an. ECB a început deja să-şi limiteze creditele de urgenţă pe termen de 12 luni acordate sistemului bancar european.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb