Analiză WBS Jurnal bursier - SUA--27 ianuarie

WBS
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 28 ianuarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au avut miercuri o evoluţie oscilantă, pe fondul declaraţiilor pozitive ale oficialilor Federal Reserve, a datelor macroeconomice dezamăgitoare şi a aprecierii monedei americane. Indicii S&P 500 şi Dow Jones au avansat cu 0.5%, respectiv 0.4%, în timp ce indicele NASDAQ a crescut cu 0.83%, ajutat şi de sentimentul pozitiv generat de lansarea noii tablete a Apple.

    Vânzările de locuinţe noi au scăzut în luna decembrie cu 7.6% până la o rată anualizată de 342 de mii de unităţi, sub aşteptările economiştilor pentru o creştere la 366 de mii de unităţi. Scăderea a fost parţial redusă de revizuirile pozitive ale vânzărilor din lunile octombrie şi noiembrie, menţinându-se însă pe tendinţa descendentă de după maximul atins în luna iulie.

    Rezerva Federală a anunţat închiderea câtorva facilităţi de injectare de lichiditate pe termen scurt în pieţe şi şi-a confirmat intenţia de a încheia programul de achiziţie de instrumente financiare prin Term Auction Facility în primul trimestru al anului. De asemenea, achiziţiile de MBS şi bonduri ipotecare emise de GSE vor fi reduse treptat în următoarele săptămâni.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb