Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 17 mai

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 18 mai 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au revenit la sfârşitul sesiunii de luni după scăderi de peste un procent, impulsionate de o revenire a cotaţiei EURUSD în pofida datelor macroeconomice sub aşteptări. Principalii indici bursieri au încheiat ziua în creştere uşoară, ajutate de sectoarele de telecomunicaţii şi de produse de consum. Cele mai negative evoluţii ale zilei au fost realizate de sectoarele energetic şi de minerit, pe fondul scăderii cotaţiei petrolului (contractele futures pentru categoria WTI au coborât cu 2.14%) şi a preţurilor la materii prime (indicele Jeffries Commodities a scăzut cu 2.07%).

    Indicele producţiei industriale din statul New York (Empire State Index) a scăzut la 19.1 în mai de la 31.9 în aprilie, depăşind semnificativ aşteptările de scădere la 30 ale analiştilor economici (valorile pozitive reprezintă creşteri ale activităţii). Singura componentă cu o evoluţie pozitivă a fost cea indicând nivelul forţei de muncă. Joi va fi publicat indicele similar pentru regiunea

    Philadelphia. Indicele sentimentului din sectorul construcţiilor imobiliare publicat de NAHB a avansat în mai la 22 de la 19 în aprilie, atingând cel mai ridicat nivel de după august 2007.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb