Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 20 septembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 21 septembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au început săptămâna cu creşteri de peste un procent, ajutate de o serie de anunţuri pozitive ale companiilor şi creşteri de recomandări ale analiştilor.

    National Bureau of Economic Research a anunţat luni că recesiunea din SUA, începută în ultimul trimestru al lui 2007, a luat sfârşit în iunie 2009, dată la care a avut loc minimul de activitate economică. Cele 18 luni de scădere au reprezentat cea mai lungă recesiune de după al doilea război mondial, depăşind declinul de 16

    luni din perioada 1973-1975. Ritmul de revenire economică din ultimul an a fost însă extrem de scăzut, fiind insuficient pentru a reduce rata şomajului de la nivelul de peste 9.5% înregistrat în iunie 2009. La aceasta se adaugă riscul de stagnare sau chiar de scădere din nou a economiei americane, estimat de analiştii economici drept unul semnificativ în contextul actual. Indicele sentimentului din sectorul construcţiilor imobiliare publicat de National Association of Home Builders şi Wells Fargo a rămas staţionar la 13 în septembrie, sub aşteptările medii de creştere la 14. Nivelul este cel mai scăzut de la începerea revenirii pieţelor de capital în martie 2009.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb