Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 28 mai

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 31 mai 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au încheiat săptămâna în scădere, după o evoluţie volatilă, afectată de evoluţiile din Europa. Infirmarea de către China a intenţiilor de reducere a deţinerilor de bonduri guvernamentale europene a avut un efect pozitiv asupra apetitului

    pentru risc, în timp ce scăderea rating-ului Spaniei de către Fitch a adus o contribuţie negativă. De asemenea, un efect semnificativ asupra pieţelor, în particular asupra companiilor din sectorul de exploatare a petrolului, a fost dat de eşecul BP de a sigila exploatarea petrolieră din Golful Mexic, alături de declaraţiile preşedintelui american Barack Obama privind restricţionarea temporară a forajelor în platforma continentală.

    Volumul cheltuielilor de consum ale populaţiei din SUA a rămas staţionar în luna aprilie, fiind semnificativ sub aşteptările medii ale analiştilor de creştere cu 0.3%. În paralel, veniturile au crescut în aprilie cu 0.4%, iar rata de economisire a avansat de la 3.1% la 3.6%. De asemenea, indicele "core PCE", care urmăreşte efectele inflaţiei asupra consumului, a avansat lunar cu 0.1%. Indicele NAPM publicat de Institute for Supply Management -Chicago a coborât în mai la 59.7 de la 63.8 în aprilie, indicând o încetinire a creşterii industriale.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb