ANALIZĂ WBS SUA - jurnal bursier - 28 martie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 29 martie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au început săptămâna cu evoluţii pozitive, care însă nu au fost menţinute până la finalul sesiunii de luni, scăderile din ultimele ore de tranzacţionare aducând principalii indici bursieri în teritoriu negativ.

    Sectorul bunurilor de larg consum a suferit cea mai mare scădere a zilei, evoluţii negative înregistrând şi sectoarele de exploatare şi prelucrare a materiilor prime şi petrolului. Cotaţia contractelor futures de petrol de categoria WTI a scăzut cu 1.35% până la $103.98/baril, iar cotaţia aurului a suferit un declin de 0.67% până la $1420.30/uncie. În paralel, randamentele pentru obligaţiunile de trezorerie au înregistrat creşteri în urma vânzării de către guvernul

    american de note la doi ani în valoare de 35 de miliarde de dolari.

    Datele publicate de Departamentul Comerţului au indicat o creştere a cheltuielilor de consum ale populaţiei în luna februarie în contextul creşterii veniturilor medii înregistrate. Avansul nivelului mediu al cheltuielilor a fost de 0.7%, peste aşteptările de 0.5% ale economiştilor; de asemenea, creşterea din ianuarie a fost revizuită de la 0.2% la 0.3%.

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb