Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 7 iunie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 8 iunie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Indicii bursieri americani şi-au continuat scăderea ieri, pe fondul temerilor că problemele de deficit bugetar din Europa vor afecta creşterea economică globală. Dintre sectoarele economice reprezentate ăn indicele S&P 500, doar sectorul utilităţilor s-a aflat în creştere ieri (+0,52%), cele mai mari pierderi fiind suferite de sectorul industrial, în scădere cu 2,55%.

    Pe fondul întăririi dolarului american în faţa monedei Euro, piaţa mărfurilor a suferit corecţii, iar acţiunile producătorilor de materii prime au scăzut în medie cu 1,66%. Dintre metale, doar aurul a aflat o evoluţie pozitivă, preţul unciei de aur crescând cu 1,67% şi trecând peste pragul de $1240.

    Şi volatilitatea s-a aflat în creştere, dar aceasta a fost una moderată faţă de ziua de luni, indicele VIX câştigând 3,07%. Mark Mobius, preşedinte al Templeton Asset Management, a declarat ieri că economia globală nu va trece printr-o nouă recesiune, iar scăderile din ultima perioadă oferă oportunităţi de cumpărare în Europa de Est, inclusiv în Ungaria.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb