ANALIZĂ XTB: Piaţa financiară, cu "ochii" pe dezbaterea Harris-Trump. Cât de importantă va fi confruntarea pentru investitori?

R.S.
Piaţa de Capital / 9 septembrie

ANALIZĂ XTB: Piaţa financiară, cu "ochii" pe dezbaterea Harris-Trump. Cât de importantă va fi confruntarea pentru investitori?

Ultimele luni s-au dovedit agitate atât pentru burse, cât şi pentru mediul politic, drept urmare, toţi ochii vor fi îndreptaţi asupra dezbaterii dintre candidaţii la preşedinţia SUA Kamala Harris şi Donald Trump, care ar putea dezvălui cine este favorabil pieţei financiare, arată analiştii XTB, companie de investiţii pe bursele internaţionale, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, deşi Donald Trump a fost considerat câştigătorul primei dezbateri, de fapt, performanţa lui s-a datorat prestaţiei nefericite a lui Joe Biden care, în cele din urmă, a fost nevoit să renunţe la candidatura pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

De data aceasta, lui Donald Trump nu îi va fi la fel de uşor la confruntarea de marţi seara (miercuri, 4:00 ora României). În calitate de fost procuror în California, Kamala Harris reprezintă o ameninţare pentru Trump, care i-ar putea demonta multe dintre argumentele superficiale, ceea ce ar putea duce la o victorie a candidatei democraţilor.

Deşi există specialişti care susţin că dezbaterile nu au un impact direct asupra rezultatelor alegerilor, Kamala Harris este, în continuare, o necunoscută pentru publicul american în ce priveşte modul în care ea se raportează la multe teme din agenda publică. Cu alte cuvinte, dacă ea va avea o prestaţie puternică, ar putea câştiga un impuls pentru campania sa.

Cine ar putea fi candidatul mai favorabil pentru pieţele financiare?

Pe măsură ce se apropie alegerile din SUA, atenţia se va concentra asupra candidatului care pare a fi mai favorabil pentru pieţele financiare americane, explică analiştii XTB.

Viitorul pieţei obligaţiunilor Trezoreriei SUA va depinde, astfel, de promisiunile candidaţilor în privinţa prudenţei fiscale, având în vedere că deficitul bugetar al SUA este aproape de 6% din PIB.

Analizele sugerează că, deşi politicile ambilor candidaţi ar creşte deficitul bugetar, Kamala Harris pare a fi cea mai prudentă din punct de vedere fiscal, în timp ce reducerile de taxe promise de Trump ar creşte emisiunea de obligaţiuni ale Trezoreriei, arată analiştii XTB, se menţionează în comunicat.

Acest lucru ar putea "nelinişti" pieţele şi ar putea exercita presiuni asupra randamentelor obligaţiunilor. Creşterea randamentelor nu a oprit un raliu al pieţei bursiere americane în ultimii ani.

Însă, având în vedere perspectivele unei recesiuni în 2025 şi o schimbare a liderilor pieţei bursiere, cu sectoarele non-tehnologice în dezvoltare, un deficit bugetar în creştere ar putea complica perspectivele pieţei bursiere americane în următoarele luni ale acestui an.

Cu alte cuvinte, deşi sunt premature presupunerile cu privire la cine ar putea fi cel mai bun preşedinte pentru preţurile activelor financiare din SUA, poate fi considerată benefică o diviziune a puterii: Casa Albă şi Congresul să fie controlate de partide diferite. Estimările arată că acest lucru ar putea reprezenta cel mai bun rezultat pe termen lung pentru pieţele de acţiuni din SUA, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. democratii cistiga si camerele si presedintia .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb