ANAT vrea ca turiştii afectaţi de falimentul agenţiilor să-şi poată recupera banii în 15 zile

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 5 octombrie 2011

ANAT va propune MDRT elaborarea unui proiect legislativ prin care turiştii să fie protejaţi în cazul falimentului agenţiilor şi să poată recupera banii în 15 zile, nu în maxim doi ani, cum se întâmplă în prezent, iar garanţiile cerute turoperatorilor să crească de şase ori, la peste 250.000 de euro.

Alin Burcea, membru în Consiliul Director al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a declarat: "În principal, ceea ce s-a întâmplat acum cu falimentele câtorva turoperatori care au creat pachete turistice, vândute de agenţiile mai mici, a generat probleme financiare pentru aceste agenţii revânzătoare. În plus, şi turiştii au fost afectaţi, şi acest lucru a fost cauzat şi de legislaţia învechită. Noi încercăm să propunem prin lege ca turistul să nu mai aştepte pentru a-şi recupera banii, în cazul în care agenţia dă faliment, chiar şi doi ani, până la încheierea procedurilor de insolvenţă, ci să-şi poată recupera suma plătită pe vacanţă în maxim 15-30 de zile". El a spus că peste 200 de agenţii revânzătoare au avut probleme financiare din cauza intrării în faliment a unor turoperatori care vindeau pachete turistice în străinătate, informează Mediafax.

În ultimele luni, câţiva turoperatori au intrat în faliment, peste 1.500 de turişti care cumpăraseră vacanţe de la aceştia prin intermediul agenţiilor revânzătoare fiind fie blocaţi în diverse ţări, fie nevoiţi să-şi anuleze plecarea în străinătate. Cel mai răsunător faliment a fost cel al agenţiei Premium Holidays, care a lăsat în Turcia peste 1.000 de turişti români. Aceştia au revenit în ţară după ce agenţiile revânzătoare şi ANAT le-au plătit întoarcerea şi o parte din nopţile de cazare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb