Ancheta de la o divizie "Danone" se extinde

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 septembrie 2013

Divizia de nutriţie medicală a companiei franceze "Danone", "Nutricia", a lansat o investigaţie internă după ce o publicaţie din China a informat că aceasta ar fi mituit peste 100 de doctori din Beijing, în vederea majorării vânzărilor.

Potrivit 21st Century Business Herald, care citează un denunţător, "Nutricia" a mituit, în perioada 2010 - 2013, medici din 14 spitale din capitala Chinei cu bani, cadouri, excursii şi bilete gratuite la spectacole.

"Am văzut informaţia şi am lansat imediat o anchetă internă în această privinţă", a declarat Zhao Qinghua, purtător de cuvânt al "Nutricia" China, adăugând: "Nu cunoaştem detaliile în acest moment. Trebuie să aşteptăm să vedem rezultatul investigaţiei ca să luăm decizii".

Amintim că, zilele trecute, "Dumex", divizia de lapte praf din cadrul "Danone", a lansat o anchetă internă după ce televiziunea de stat chineză a anunţat că aceasta a mituit personal medical pentru susţinerea vânzărilor de hrană pentru sugari în spitale, în mai multe regiuni din nordul Chinei. Investigaţia vine după ce, săptămâna trecută, China Central Television (CCTV) anunţa că "Dumex" a mituit personalul dintr-un spital din nordul oraşului Tianjin pentru ca acesta să hrănească nou-născuţii cu produsele companiei. "Dumex" aşteaptă ca raportul privind activităţile angajaţilor săi să fie finalizat la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit CCTV, "Dumex" a cheltuit aproape 500.000 de yuani (81.700 dolari) în luna aprilie, cu mita pentru personalul medical din şapte provincii din nordul Chinei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb