Ancheta globală privind manipularea cursului de schimb a fost extinsă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 noiembrie 2013

15 bănci majore sunt suspectate în acest caz

Ancheta globală privind manipularea cursului de schimb valutar s-a extins, incluzând 15 dintre cele mai mari bănci din lume, anunţă Financial Times (FT), menţionând că instituţiile de credit fac eforturi să ajute autorităţile în schimbul clemenţei.

Conform publicaţiei britanice, investigaţia priveşte tranzacţiile de schimb euro/dolar, care sunt predominante pe piaţa de profil.

Extinderea anchetei vine după ce, luna trecută, Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA) a informat că examinează dacă traderii s-au înţeles în sensul manipulării cursului valutar. FT notează că ancheta implică şi autorităţi din Elveţia, Hong Kong şi SUA.

Piaţa mondială a tranzacţiilor valutare are o valoare de peste 5.000 de miliarde de dolari zilnic, iar la Londra se derulează majoritatea operaţiunilor de profil (circa 40%).

FT arată că unele bănci au confirmat că, în această investigaţie, cooperează cu autorităţile. Printre acestea se numără "Royal Bank of Scotland" şi "Barclays" din Marea Britanie, respectiv "JP Morgan Chase & Co." şi "Citigroup" din Statele Unite ale Americii.

Luna aceasta, "Barclays" a suspendat din funcţie şase traderi ca parte a anchetei privind posibila manipulare a pieţei valutare. În octombrie, "Royal Bank of Scotland" (RBS) a suspendat, la rândul său, doi traderi, tot în legătură cu investigaţia în derulare pe pieţele valutare.

Amintim că, în octombrie, Departamentul de Justiţie din SUA a lansat o investigaţie penală privind posibila manipulare a pieţei valutare mondiale. Investigaţia vine în condiţiile în care Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie a informat în luna iunie că analizează o posibilă manipulare a ratelor de schimb valutar.

Recent, banca americană de investiţii "Goldman Sachs Group" a anunţat că este investigată de autorităţile americane de reglementare pentru posibila manipulare a cursurilor de schimb valutar. Conform băncii, autorităţile analizează tranzacţiile cu valute, dar şi pe cele cu opţiuni şi cu materii prime, precum şi sistemele sale tehnologice.

La Londra sunt realizate 40% din tranzacţiile pe curs valutar din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb