ANCOM: Licitaţia pentru frecvenţele din banda 3,4 - 3,8 GHz continuă cu rundele de alocare

Andrei Stan
Companii / 19 octombrie 2015

Comisia de licitaţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio în benzile 3410-3600 MHz şi 3600-3800 MHz anunţă că, odată cu finalizarea rundei suplimentare organizate astăzi, au fost stabilite ofertele şi ofertanţii câştigători.

Conform ofertelor depuse până în prezent, operatorii participanţi vor trebui să plătească către bugetul de stat taxe în valoare de peste nouă milioane de euro, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) printr-un comunicat de presă.

"În data de 26 octombrie vor avea loc rundele de alocare în care operatorii pot licita pentru o anumită poziţie dorită în interiorul benzii de frecvente, aferentă blocurilor abstracte câştigate în urmă licitaţiei. Pentru o repartizare preferenţială în bandă, în cadrul rundei de alocare, operatorii ofertanţi trebuie să depună o oferta în care să indice suma pe care sunt dispuşi să o achite pentru alocarea preferată a blocurilor câştigate", se arată în comunicat.

După finalizarea licitaţiei, comisia va anunţă ofertanţii câştigători, numărul de blocuri adjudecat de fiecare participant, precum şi cuantumul total final al taxelor de licenţă ce vor trebui să le achite la bugetul statului pentru drepturile de utilizare obţinute.

Operatorii care participă la licitaţie sunt: 2K Telecom S.R.L., Orange România S.A., RCS&RDS S.A., Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. şi Vodafone România S.A.

Conform ANCOM, în cadrul procedurii de selecţie au fost disponibile 16 blocuri pereche de lărgime 2x5 MHz alocate la nivel naţional în bandă 3,4 - 3,6 GHz şi 36 de blocuri nepereche de lărgime 5 MHz alocate la nivel naţional în bandă 3,6 - 3,8 GHz. Noile drepturi de utilizare a spectrului radio vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2016, pentru o perioada de 10 ani.

În aceste benzi, câştigătorii vor putea furniza la nivel naţional, printre altele, servicii de transmisii de date şi acces la internet pe suport radio de bandă largă.

ANCOM precizează că, în prezent, în banda de frecvente radio 3410-3600 MHz sunt în vigoare şapte licenţe deţinute de societăţile Orange România, UPC România, Vodafone România şi 2K Telecom, toate fiind acordate pentru furnizarea la nivel naţional de reţele publice şi de servicii de comunicaţii electronice prin intermediul aplicaţiilor de tip FWA (Fixed Wireless Access - acces fix pe suport radio) şi NWA (Nomadic Wireless Access - acces pe suport radio de tip nomadic). În banda de frecvente 3600-3800 MHz există o licenţă acordată Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii pentru furnizarea la nivel naţional de reţele publice şi de servicii de comunicaţii electronice prin intermediul aplicaţiilor de tip BWA (Broadband Wireless Access - acces pe suport radio de bandă largă). Toate aceste opt licenţe sunt valabile până la data de 31 decembrie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb