Andreas Baude: În goana după profituri uriaşe, investitorii imobiliari uită de utilităţi

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 1 august 2007

Andreas Baude: În goana după profituri uriaşe, investitorii imobiliari uită de utilităţi

Bucureştiul resimte din plin nevoia actualizării Planului Urbanistic General (PUG), în condiţiile extinderii şi dezvoltării imobiliare accelerate. Andreas Baude, directorul general al "Apa Nova Bucureşti", apreciază că modul haotic în care s-a dezvoltat şi continuă să se dezvolte Capitala îngreunează considerabil proiecţia pe termen lung a investiţiilor în extinderea utilităţilor.

Domnia sa susţine: "Este des­tul de dificil să ne punem de acord, de la un an la altul, cu autorităţile locale în ceea ce priveşte arterele prioritare pentru derularea investiţiilor în reţelele de apă şi canalizare. Pe termen lung, este o nebu­loasă din acest punct de vedere. Nici marii investitori care construiesc ample complexuri imobiliare nu stau mai bine la acest capitol. Ei urmăresc exclusiv realizarea unor profituri substanţiale şi mai puţin dezvoltarea armonioasă şi asigurarea utilităţilor în bune condiţii".

Oficialul "Apa Nova" afirmă că sunt foarte multe cazurile în care cererea de branşare a noilor dezvoltări la reţelele oraşului vine abia după ce construcţiile sunt ridicate. "Peste tot în lume investitorii viabilizează mai întâi terenul, obţin avizele necesare şi apoi se apucă să construiască. Or în România este invers", a declarat Andreas Baude.

Conducerea "Apa Nova" sus­ţine că situaţia este şi mai rea în localităţile din jurul Capitalei. Cu toate acestea, compania este interesată să participe la licitaţiile pentru concesionarea serviciilor de apă şi canalizare din această zonă. "Apa Nova" s-a înscris deja în cursa pentru preluarea aces­tor servicii în Otopeni.

Andreas Baude a adăugat: "Din păcate, concurenţa pe această piaţă nu este la fel de mare ca în anii trecuţi. Liberalizarea pieţei nu a avut lor, iar investitorii s-au reorientat către alte ţări. Participanţii la licitaţii s-au împuţinat considerabil". Domnia sa a subliniat că au fost şi cazuri de licitaţii anulate din lipsă de participanţi şi pune această situaţie pe seama vidului legislativ, dar şi a lipsei de interes a primăriilor pentru astfel de concesiuni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb