Andreea Negru, PEFA: "Prin lansarea Patronatului European al Femeilor de Afaceri avem ocazia să schimbăm peisajul economic"

F.D.
Miscellanea / 15 februarie

Andreea Negru, PEFA: "Prin lansarea Patronatului European al Femeilor de Afaceri avem ocazia să schimbăm peisajul economic"

"Prin lansarea Patronatului European al Femeilor de Afaceri - PEFA avem ocazia, pe deplin, să schimbăm peisajul economic, să promovăm o cultură a incluziunii în mediul de afaceri, dar şi în societate, pentru că egalitatea de gen nu este un moft, ci o realitate", a declarat Andreea Negru, preşedinta Patronatului European al Femeilor de Afaceri (PEFA), în cadrul Conferinţei < Egalitatea de gen. Agenda 2030 >, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Roxana Mînzatu, Secretar de stat în cadrul Deprtamentului pentru Evaluarea şi Monitorizarea Proiectelor din Fonduri Publice şi Europene, gazda acestui eveniment, a declarat: "Mediul antreprenorial din România se îmbogăţeşte cu o nouă voce a femeilor de afaceri şi este încurajator! Contribuţia femeilor în business, în orice industrie, este un avantaj competitiv, nu o concesie acordată doamnelor. Prognozele economice ne arată ca PIB-ul României creşte ca urmare a creşterii ponderii femeilor care devin antreprenoare. În plus, sunt convinsă că parteneriatul Guvern - mediu de afaceri va deveni mai eficient şi va genera mai multe rezultate, având în vedere ca PEFA este membru al unui partener social puternic, pro activ şi reprezentativ - CNIPMMR".

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a susţinut: "Patru din zece antreprenori, în România, sunt de gen feminin, iar la nivelul întregii economii peste o treime dintre manageri sunt femei. În ceea ce priveşte doamnele care conduc companiile listate la Bursă, suntem pe primul loc la nivel european, ceea ce un lucru extraordinar, cu o medie de 31,6%, media europeană fiind de 20%. La nivelul întregii economii, 33,2% din manageri sunt femei în România, un procent apropiat de ce se întâmplă la nivel european, adică 35% cu un procent mai ridicat decât în ţări cu tradiţie: Germania are 29% Italia 28% şi Olanda 26%". Deşi investiţiile în companiile conduse de doamne sunt mai mici decât investiţiile în companiile conduse de domni, totuşi cifra de afaceri a acestora şi profitul e mai mare. "Deci, pui nişte bani într-o companie condusă de un domn, te aştepţi la rezultate mai slabe, aşa că mai bine te duci acolo unde contează şi acolo unde merită să pui banii", a subliniat Florin Jianu,

Prim-Vicepreşedinta PEFA, Lorena Stoian, a susţinut nevoia de emancipare e societăţii româneşt: "Avem exemple de bună practică, unde parteneriatul între femei şi bărbaţi, la conducerea companiilor aduce rezultate excepţionale. De aceea, întreaga societate românească trebuie să conştientizeze, să susţină şi să promoveze femeile în mediul de lucru pentru că evoluţia lor profesională reprezintă un model pentru generaţiile viitoare".

Potrivit datelor prezentate de CNIPMRR, patru din zece antreprenori (38,4%), în România, sunt de gen feminin. În această marjă, cea mai bună reprezentare se înregistrează în regiunea Centru (44,5%), urmată de regiunea Bucureşti-Ilfov (44%). O prezenţă mai scăzută a antreprenoarelor se consemnează în regiunea Vest, cu 31,9%, ca medie totală.

Cele patru doamne care au pus bazele PEFA: Andreea Negru - Preşedinte, Lorena Stoian - Prim- Vicepreşedinte, Alina Paul- Vicepreşedinte şi Liliana Agheorghicesei- Vicepreşedinte şi-au propus să-şi unească forţele şi să lupte pentru a promova egalitatea de gen şi pentru a produce schimbări în peisajul economic autohton.

Un prim pas în acest sens s-a făcut deja- reprezentantele PEFA au fost la masa discuţiilor cu Primul Ministrul al României şi reprezentanţii CNIPMMR

Delegaţia CNIPMMR condusă de domnul Preşedinte Florin Jianu, a avut o întâlnire, la sediul Guvernului, cu domnul Prim-Ministru Marcel Ciolacu în cadrul căreia au fost abordate subiecte precum:

Impactul noilor măsuri fiscale asupra antreprenorilor la o lună de la punerea în aplicare şi posibilitatea de îmbunătăţire a unor aspecte ce ţin de implementarea e-factură şi impozitarea microîntreprinderilor;

Susţinerea transportatorilor prin adoptarea măsurilor în domeniul fiscal;

Îmbunătăţirea Legii 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe;

Reanalizarea prevederilor legale care reglementează obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu;

Eliminarea accizei din calculul valorii cifrei de afaceri pentru sectorul distribuţiei de bunuri şi energie;

Eliminarea despăgubirii în regie proprie acordată în baza poliţelor CASCO şi RCA pentru accidente rutiere fără victime deoarece prin aceasta se susţine munca nefiscalizată în domeniul service-urilor auto.

În urma analizării şi dezbaterii fiecărui subiect, cele două părţi participante la întâlnire au convenit următoarele:

Ministerul Finanţelor va dezvolta o aplicaţie mobilă pentru sistemul e-factură;

ANAF va implica mediul de afaceri în elaborarea normelor privind aplicarea impozitului pe microîntreprinderi şi va clarifica modul de încadrare în categoria microîntreprinderilor plătitoare de impozit pe venit raportat la modificările introduse prin OUG 115/2023;

Pentru domeniul transporturi: în această săptămâna va fi adoptat un act normativ prin care se va subvenţiona acciza la motorină; se va stabili o perioadă de testare a sistemului e-transport astfel încât să fie remediate erorile de funcţionare; se va analiza posibilitatea deducerii din impozit a costurilor generate de achiziţia de echipamente pentru aplicarea noilor sisteme (e-transport, e-factură);

Se va analiza posibilitatea evidenţierii separate pe factură a accizei astfel încât aceasta sa nu influenţeze calculul cifrei de afaceri pentru distribuitorii de bunuri şi energie;

Se vor iniţia grupuri de lucru pentru modificarea legislaţiei în domeniul drepturilor de autor, privind clarificarea modalităţii de plată a remuneraţiei cuvenite artiştilor, în domeniul obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu şi în domeniul RCA astfel încât orice despăgubire acordată pentru reparaţia unui autovehicul să fie acordată doar în baza unei facturi fiscale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb