ANDREI BACIU, DESPRE TESTAREA ÎN ŞCOLI: ''Va fi o procedură foarte clară, uşor de înţeles şi uşor de aplicat pentru oricine"

G.U.
Miscellanea / 12 noiembrie 2021

''Va fi o procedură foarte clară, uşor de înţeles şi uşor de aplicat pentru oricine"

Ministerul Sănătăţii urmează să emită normele pentru folosirea testelor de salivă, neinvazive, în şcoli. Secretarul de stat Andrei Baciu spune că procedura va fi simplă şi că va putea fi făcută şi de cadre didactice, în şcolile care nu au personal medical, informează Digi24.

"Se lucrează la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru a finaliza tot protocolul, iar forma finală va fi comunicată imediat ce proiectul va fi gata. Vorbim de teste de salivă non-invazive. Metoda de recoltare se va face diferit, în absenţa unui disconfort. Vorbim şi de posibilitatea ca aceste teste să fie făcute şi de personal non-medical. Bineînţeles, în urma unei instruiri, astfel încât procedura să se facă corect şi rezultatul să nu fie influenţat de maniera de testare", a spus Andrei Baciu.

"S-au achiziţionat aceste teste, procedura e în curs, ele vor ajunge în şcoli şi se va stabili o cadenţă de testare. Testarea efectivă va fi efectuată de personalul medical, acolo unde există, în rest vor fi instruite cadre didactice în interiorul fiecărei şcoli. Nu este o procedură medicală", a adăugat acesta.

Întrebat dacă profesorii pot să refuze testarea, Baciu a răspuns: "Noi pregătim acum modalitatea generală prin care această testare să se desfăşoare".

"Va fi o procedură foarte clară, uşor de înţeles şi uşor de aplicat pentru oricine. Când o să o avem gata o să o comunicăm, dar nu este sofisticată. Îi vom instrui pe toţi cei care vor face această testare", a adăugat acesta.

"Primul lucru pe care trebuie să-l facem pentru a domoli pandemia este să identificăm cazurile pozitive. Acest lucru se face prin testare. Mai noi avem această modalitate făcută pentru unităţile de învăţământ, tocmai pentru a se putea desfăşura de o manieră sistematică, lucru care ar fi fost mai dificil utilizând testele clasice. Avem un test mult mai simplu, care are altă sensibilitate şi specificitate, şi din acest motiv orice test pozitiv va fi dublat de o testare clasică. Nu trebuie să ne speriem, nu trebuie să facem pregătiri speciale, pentru că nu este o chestiune super sofisticată", a adăugat Andrei Baciu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb