Angajaţii "Airbus" protestează din nou

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 martie 2007

Angajaţii "Airbus" protestează din nou

În ultima zi a săptămânii trecute au încetat lucrul salariaţii fabricilor "Airbus" din Franţa, Germania şi Spania

Angajaţii din Franţa, Germania şi Spania ai producătorului de aparate de zbor "Airbus" au încetat lucrul vineri, protestând faţă de planul companiei privind eliminarea a 10.000 de locuri de muncă, res­pectiv vânzarea a şase unităţi de producţie, în vederea redresării financiare a celui mai mare producător mondial de aparate de zbor comerciale.

Planul de reorganizare, denumit "Power8", presupune reducerea pierderilor prin realizarea de economii de 5 miliarde de euro (6,56 miliarde de dolari) anual până în 2010, res­pectiv de 2,1 miliarde de euro anual după acel moment. "Airbus" se confuntă cu primele sale pierderi anuale, din cauza costurilor pentru aparatul A380 superjumbo, care au urcat la 18 miliarde de dolari, de la 12 miliarde. Compania a întârziat livrarea A380.

Vineri, lucrătorii din Toulouse, Hamburg şi Sevilia au protestat faţă de planul "Power 8". Jean-Francois Knepper, delegat al sindicatului Force Ouvriere din Franţa, a declarat: "Obiectivul conducerii companiei este să urmeze exemplul rivalului în privinţa externalizării. Noi spunem NU şi NU acestui proces".

Mii de salariaţi francezi ai "Airbus" au încetat lucrul la începutul acestei luni, protestând faţă de planul de restructurare.

Pierderile "Airbus" au redus cu 86%, la 399 milioane de euro, profitul operaţional pe 2006 al grupului aerospaţial EADS, compania-mamă a producătorului de avioane.

În Hamburg, au încetat lucrul, vineri, salariaţii unei fabrici de asamblare. La Paris, salariaţii "Airbus"au iniţiat un marş, demonstranţii îndreptându-se către sediul EADS. La fel, au demonstrat angajaţii spanioli ai companiei, din oraşul Sevillia.

Din cele 10.000 de disponibilizări planificate, 4.300 vor fi efectuate în Franţa, 3.700 în Germania, 1.600 în Marea Britanie şi 400 în Spania. Unităţile de producţie din Meaulte (Franţa), Nordenhalm (Germania) şi Filton (Marea Britanie) vor fi deschise partenerilor industriali, iar cele din Saint-Nazaire (Franţa), Laupheim şi Varel (Germania) vor fi înstrăinate către furnizori.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb